zondag 20 januari 2019 | week 03
Home » Lezersschrijven » Gevaarlijke verkeerssituatie

Gevaarlijke verkeerssituatie

“Wanneer komt er een einde aan de gevaarlijke verkeerssituatie in de Leeuwerikstraat in Bleiswijk?”, vroeg ik de gemeente Lansingerland op 28 januari jl. Dagelijks is het dringen geblazen om deze barrière te nemen. Zeker in de uren dat de school uitgaat. Herhaaldelijk worden de zwarte paaltjes langs deze weg eruit gereden, omdat de knik in de straat veel te smal is om met twee voertuigen tegelijk te worden genomen. Om dan nog maar niet te spreken als hier een vrachtauto door moet. Het wachten is op een ongeluk, omdat dan tegelijk de kinderen oversteken hetzij te voet hetzij met hun fietsjes. Ik vind het hoogtijd worden dat de gemeente hier met spoed een einde aan gaat maken.
Op 5 februari werd ik gebeld door een ambtenaar van de gemeente. Meteen werd mij meegedeeld dat er geen plannen zijn iets aan deze m.i. gevaarlijke verkeerssituatie te veranderen. Reden daarvan zou zijn, dat de gemeente vindt dat op de eerste plaats de ouders verantwoordelijk zijn voor deze situatie. Veel ouders parkeren hun auto in het eerste gedeelte van de Leeuwerikstraat als de school uitgaat. Er zou in het verleden al ooit contact hierover zijn geweest met de school.
Dat was mijn vraag niet. Mij gaat het uitsluitend om de veiligheid van de kinderen. Ondanks mijn vraag of er dan eerst een ongeluk met de overstekende kinderen moet gebeuren alvorens men de verkeerssituatie gaat aanpassen, was zijn antwoord “dat dit ook de verantwoordelijkheid van de ouders is”.
Ik heb hem gedetailleerd de volgens mij eenvoudige wegaanpassing verduidelijkt, maar desondanks weigert de gemeente enige toezegging te doen.
Het is mijns inziens de verantwoordelijkheid van de gemeente om, indien dat mogelijk is, ongelukken te voorkomen.

Antoon E. Derix
Bleiswijk

Check Also

Bijzondere ontmoeting

Het begint er mee dat ik twee kaartjes van vrienden kreeg voor een zondagochtend concert …

Geef een reactie