zondag 20 januari 2019 | week 03
Home » Algemeen » Doel Delfland haalt mensen uit hun isolement
Lansingerland/regio - Cliënten waarderen de dagactiviteiten van Doel Delfland zeer goed. Op 10 locaties verspreid in de regio kunnen sociaal kwetsbare mensen en mensen met psychische problemen terecht voor een zinvolle dagbesteding. De activiteiten zijn niet alleen leuk om te doen. Mensen voelen zich ook echt beter omdat ze op een zinvolle manier bezig zijn. Dat blijkt uit een tevredenheidsonderzoek onder cliënten.

Doel Delfland haalt mensen uit hun isolement

Doel Delfland haalt mensen uit hun isolement

Lansingerland/regio – Cliënten waarderen de dagactiviteiten van Doel Delfland zeer goed. Op 10 locaties verspreid in de regio kunnen sociaal kwetsbare mensen en mensen met psychische problemen terecht voor een zinvolle dagbesteding. De activiteiten zijn niet alleen leuk om te doen. Mensen voelen zich ook echt beter omdat ze op een zinvolle manier bezig zijn. Dat blijkt uit een tevredenheidsonderzoek onder cliënten.

‘Voor Doel Delfland zat ik alleen thuis te piekeren’, ‘Ik word in mijn waarde gelaten en kan met mijzelf aan de slag’ en ‘Ik voel me tien keer beter’. Het is een greep uit de opmerkingen die cliënten plaatsten als toelichting bij het rapportcijfer dat zij Doel Delfland gaven. Gemiddeld worden alle activiteitenlocaties beoordeeld met een 7,88.
Doel Delfland is onderdeel van GGZ Delfland en helpt mensen met psychische problemen en andere sociaal kwetsbare mensen weer actief te zijn. Door het ontbreken van werk en sociale contacten leven deze mensen vaak in een isolement. Met dagactiviteiten krijgen ze weer structuur in hun dag, doen ze vaardigheden op en worden ze sociaal sterker. Op die manier wordt deelnemen in de maatschappij een stuk makkelijker.
Er zijn arbeidsmatige activiteiten voor degenen die met begeleiding kunnen werken. Ze kunnen onder meer terecht bij verschillende werkplaatsen, in de tuin, bij zorgboerderijen en op de repro. Daarnaast zijn er activiteiten die mensen helpen om door middel van sport en ontspanning een zinvolle, prettige daginvulling te hebben. Om aan de activiteiten deel te kunnen nemen, moet je in behandeling zijn bij GGZ Delfland of een Wmo-indicatie hebben van de gemeente.

Check Also

De Leerweg adviseert en begeleidt

Bergschenhoek - De Leerweg is een onderwijsadvies- en begeleidingsdienst die scholen adviseert, ouders helpt en leerlingen begeleidt.

Geef een reactie