vrijdag 25 mei 2018 | week 21
Home » Politiek » Lansingerland opnieuw in zee met jeugdfondsen

Lansingerland opnieuw in zee met jeugdfondsen

Lansingerland opnieuw in zee met jeugdfondsen

Wethouder Ankie van Tatenhove heeft woensdag 7 februari in cultuurhuis ’t Web in Bleiswijk overeenkomsten getekend met het jeugdsportfonds en jeugdcultuurfonds. Hierdoor is het voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om contributies te betalen mogelijk om lid te worden van een sport- of cultuurvereniging.

Volgens Van Tatenhove spelen beide fondsen een belangrijke rol. “Lansingerland is een energieke gemeente waar het verenigingsleven een grote rol speelt. Voor de ontwikkeling van kinderen is deelname aan sport en cultuur belangrijk. Daarom moet dat ook voor iedereen bereikbaar zijn. Deze fondsen helpen daarbij en dat juichen wij enorm toe.”
Ook Rotary Lansingerland geeft jaarlijks een bijdrage aan het jeugdcultuurfonds.
Jaarlijks maken ruim tweehonderd kinderen gebruik van de fondsen. Van Tatenhove: “Het aantal aanvragen stijgt nog steeds elk jaar. De fondsen voorzien dus zeker in een behoefte. Het is goed dat kinderen op deze manier toch kunnen sporten, toneel spelen of muziek maken”.
Ouders die gebruik willen maken van een van beide fondsen kunnen daarvoor een aanvraag indienen via de website van de gemeente Lansingerland, www.lansingerland.nl.

Check Also

Lansingerland vraagt provincie om maatregelen N209

Lansingerland - Wethouder Simon Fortuyn van Lansingerland dringt bij de provincie aan op maatregelen die de verkeersveiligheid van de N209 vergroten. Fortuyn doet zijn oproep opnieuw nadat vorige week bij een ongeval op de weg een inwoonster van de gemeente om het leven kwam. De provincie kwam al snel na deze oproep met een reactie.