maandag 22 oktober 2018 | week 43
Home » Politiek » Lansingerland opnieuw in zee met jeugdfondsen

Lansingerland opnieuw in zee met jeugdfondsen

Lansingerland opnieuw in zee met jeugdfondsen

Wethouder Ankie van Tatenhove heeft woensdag 7 februari in cultuurhuis ’t Web in Bleiswijk overeenkomsten getekend met het jeugdsportfonds en jeugdcultuurfonds. Hierdoor is het voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om contributies te betalen mogelijk om lid te worden van een sport- of cultuurvereniging.

Volgens Van Tatenhove spelen beide fondsen een belangrijke rol. “Lansingerland is een energieke gemeente waar het verenigingsleven een grote rol speelt. Voor de ontwikkeling van kinderen is deelname aan sport en cultuur belangrijk. Daarom moet dat ook voor iedereen bereikbaar zijn. Deze fondsen helpen daarbij en dat juichen wij enorm toe.”
Ook Rotary Lansingerland geeft jaarlijks een bijdrage aan het jeugdcultuurfonds.
Jaarlijks maken ruim tweehonderd kinderen gebruik van de fondsen. Van Tatenhove: “Het aantal aanvragen stijgt nog steeds elk jaar. De fondsen voorzien dus zeker in een behoefte. Het is goed dat kinderen op deze manier toch kunnen sporten, toneel spelen of muziek maken”.
Ouders die gebruik willen maken van een van beide fondsen kunnen daarvoor een aanvraag indienen via de website van de gemeente Lansingerland, www.lansingerland.nl.

Check Also

Onnodige discussie over incidentele financiële bijdrage aan het hospice

Lansingerland - Hospice Lansingerland komt soms in de problemen als de familie van een cliënt de eigen bijdrage niet kan betalen. Men diende een verzoek in bij het college van b. en w. en commissie Samenleving maakte er een bespreekpunt van. De wethouder bleek al een regeling in de maak te hebben.

Geef een reactie