woensdag 15 augustus 2018 | week 33
Home » Politiek » Lansingerland opnieuw in zee met jeugdfondsen

Lansingerland opnieuw in zee met jeugdfondsen

Lansingerland opnieuw in zee met jeugdfondsen

Wethouder Ankie van Tatenhove heeft woensdag 7 februari in cultuurhuis ’t Web in Bleiswijk overeenkomsten getekend met het jeugdsportfonds en jeugdcultuurfonds. Hierdoor is het voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om contributies te betalen mogelijk om lid te worden van een sport- of cultuurvereniging.

Volgens Van Tatenhove spelen beide fondsen een belangrijke rol. “Lansingerland is een energieke gemeente waar het verenigingsleven een grote rol speelt. Voor de ontwikkeling van kinderen is deelname aan sport en cultuur belangrijk. Daarom moet dat ook voor iedereen bereikbaar zijn. Deze fondsen helpen daarbij en dat juichen wij enorm toe.”
Ook Rotary Lansingerland geeft jaarlijks een bijdrage aan het jeugdcultuurfonds.
Jaarlijks maken ruim tweehonderd kinderen gebruik van de fondsen. Van Tatenhove: “Het aantal aanvragen stijgt nog steeds elk jaar. De fondsen voorzien dus zeker in een behoefte. Het is goed dat kinderen op deze manier toch kunnen sporten, toneel spelen of muziek maken”.
Ouders die gebruik willen maken van een van beide fondsen kunnen daarvoor een aanvraag indienen via de website van de gemeente Lansingerland, www.lansingerland.nl.

Check Also

Second opinion in opdracht van de BTV

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) heeft in 2015 een onderzoek laten uitvoeren naar de financiële, economische en maatschappelijke effecten van de door hen gewenste groei van de luchthaven. De door Ecorys uitgevoerde Maatschappelijke Kosten Baten Analyse (MKBA) gaf RTHA voldoende steun om te groeien in de toekomst. Deze MKBA wordt nu echter door twee onafhankelijke deskundigen onderuitgehaald.