maandag 21 januari 2019 | week 04
Home » Politiek » Inloopavond herinrichting Noordeindseweg
Op donderdagavond 15 februari organiseert de gemeente Lansingerland tussen 19.00 en 21.00 uur een inloopavond over de herinrichting en openstelling van de Noordeindseweg. Tijdens de inloopavond kan men de ontwerptekeningen bekijken waarop de plannen zijn uitgewerkt. Daarbij is er de gelegenheid vragen te stellen. Ook is het mogelijk via een reactieformulier te laten weten wat u van de voorgestelde maatregelen vindt.

Inloopavond herinrichting Noordeindseweg

Inloopavond herinrichting Noordeindseweg

Op donderdagavond 15 februari organiseert de gemeente Lansingerland tussen 19.00 en 21.00 uur een inloopavond over de herinrichting en openstelling van de Noordeindseweg. Tijdens de inloopavond kan men de ontwerptekeningen bekijken waarop de plannen zijn uitgewerkt. Daarbij is er de gelegenheid vragen te stellen. Ook is het mogelijk via een reactieformulier te laten weten wat u van de voorgestelde maatregelen vindt.

De inloopavond wordt gehouden in het gemeentehuis van Lansingerland, Tobias Asserlaan 1, Bergschenhoek. Belangstellenden kunnen die avond op elk gewenst moment binnenlopen. Om organisatorische redenen wil de gemeente graag vooraf weten hoeveel mensen er komen. Meld u dus aan via de website van de gemeente of bel 14010.

Plannen

In maart 2016 heeft de gemeenteraad als onderdeel van het Mobiliteitsplan Berkel besloten de Noordeindseweg in noordelijke richting (richting Zoetermeer) open te stellen. Ook is het besluit genomen om de Noordeindseweg, tussen de Herenstraat en de rotonde Noordeindseweg-Oostmeerlaan-Planetenweg als 30 km-zone in te richten. Bij de herinrichting gaat er speciale aandacht uit naar de verkeersveiligheid van de kruising Krugerlaan – Oudelandselaan – Noordeindseweg. Daarnaast heeft het Hoogheemraadschap van Delfland geconstateerd dat een gedeelte van de kade, ter hoogte van de Wilgenlaan, niet aan de vereiste hoogte voldoet. Dit wordt meegenomen in de herinrichting.
Wie niet in de gelegenheid is te komen, kan de tekeningen vanaf maandag 12 februari ook op de website van de gemeente inzien. Reacties kunnen tot 28 februari worden ingediend. Een definitief ontwerp gaat richting de gemeenteraad die hierover een besluit neemt.
Informatie: www.lansingerland.nl of www.lansingerland.nl/berkelbereikbaar, tel. 14010.

Check Also

Maalderij Treurniet moet het gezicht van het dorp blijven

Berkel en Rodenrijs - Het is niet voor het eerst dat in deze krant alinea’s gewijd worden aan het stuk gemeentelijk erfgoed Maalderij Treurniet Mengvoeders BV aan de Rodenrijseweg. De productie in de maalderij op deze locatie ligt al een aantal jaren stil. Plannen om het erfgoed voor het nageslacht te behouden zijn er al jaren. Tot genoegen van Nico en zoon Steven Treurniet werden de plannen door veel inwoners van Berkel en gemeentebestuurders met gejuich ontvangen.

Geef een reactie