zondag 20 januari 2019 | week 03
Home » Prikbord » PRIKBORD BERGSCHENHOEK

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Klaverjassen in Berghonk

Bergschenhoek – Elke donderdag wordt er geklaverjast in Sociëteit EchThuis in Berghonk, Burg. van Oostenweg. Iedereen die vroeger zijn of haar weg naar De Smitshoek kon vinden is welkom nu naar de Chabotzaal van Sporthal Berghonk te komen. De kosten blijven voorlopig gelijk aan die men gewend was in De Smitshoek. Zaal open 13.00 uur, aanvang 13.30 uur. Informatie: Hans Dirkzwager, tel. 06 – 53613261.

Historie op de Lonkende Leestafel

Bergschenhoek – Op 15 februari is Cees Huurman van de Historische Vereniging ‘den Berchsen hoeck’ aanwezig in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a om verhalen uit te wisselen over hoe Bergschenhoek vroeger was. Cees Huurman toont dia’s over de dorpsvernieuwing van Bergschenhoek van na de oorlog tot heden. Iedereen kan binnen lopen tussen 14.00 en 16.00 uur om mee te praten. De Lonkende Leestafel is gevuld met boeken over Bergschenhoek. Bibliotheek Oostland is één van de organisaties die gehuisvest zijn in Ontmoet! Tegenwoordig dé plek in Bergschenhoek om eens vaker binnen te lopen, een boek te lenen, een tijdschrift te lezen, ontspannen een kopje koffie te drinken en nieuwe mensen te ontmoeten. Iedere derde en vierde donderdag van de maand organiseert de Bibliotheek Oostland in Ontmoet! een nieuwe activiteit: de Lonkende Leestafel. Info: www.bibliotheekoostland.nl.

Bridgen bij BVCB

Bergschenhoek – Vrijdag 16 februari is er weer bridgen bij BVCB, Sporthoekpad 1. Aanmelden voor vrijdagochtend 10.00 uur. Aanmelding en/of informatie: Theo Vriend, tel. 06 – 51290907, 010 – 5221747, mailadres: thvriend@gmail.com.

Uitpluizen braakballen uilen

Bergschenhoek – Rotta organiseert op zaterdag 17 februari voor de Rangers van 7 t/m 12 jaar een activiteit waarbij uilenballen worden uitgeplozen. Door zo’n braakbal uit elkaar te peuteren, ontdek je wat de uil allemaal gegeten heeft. Ook wordt een wandeling naar de dichtbij liggende paddenpoel gemaakt. Na deze wintertocht staat warme chocolademelk klaar. Verzamelpunt: Natuurcentrum Trefpunt Rotta, Hoeksekade 164. Er worden twee rondes gedraaid: 10.00-12.00 uur en 13.30-15.30 uur. Aanmelden (verplicht) via rotta.jeugd@gmail.com; contactpersoon is Gert Jansen. Deelname kost € 2,00.

Bingo in Ontmoet!

Bergschenhoek – Op zaterdag 17 februari is er weer een gezellige bingomiddag bij Welzijn Lansingerland in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a. Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur. De kosten voor de bingo bedragen € 4,- voor 10 rondes met 1 kaartje. Informatie: tel. 010-5225545 of via info@swsl.nl, www.welzijnlansingerland.nl.

Zondagmiddagsoos in Ontmoet!

Bergschenhoek – Op zondag 18 februari organiseert Welzijn Lansingerland de Zondagmiddagsoos in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek. Van 14.00 tot 16.30 uur is er gelegenheid elkaar te ontmoeten, een praatje te maken of een spelletje te doen. Wie vragen heeft over de Zondagmiddagsoos kan op werkdagen contact opnemen via tel. 010 – 5225545 of stuur een mail naar: info@swsl.nl.

In Touch – koffieochtend

Bergschenhoek – Op dinsdag 20 februari is er van 9.30 tot 11.00 uur een koffieochtend voor vrouwen. Gastspreker is Anne Verbaan. Het thema is: Een teken verstaan. Daniël 5 is daarin de leidraad zijn. Anne Verbaan-van den Heuvel is geen onbekende, zij heeft met haar gezin jaren in Berkel gewoond en veel in de omgeving gewerkt, nu is zij predikante in Bennekom. De koffieochtenden zijn bedoeld voor vrouwen. Als Bijbelse bemoediging en toerusting voor de dagelijkse praktijk. Leeftijd of kerkelijke achtergrond doen er niet toe. Kinderoppas aanwezig. Vanaf 09.00 uur is er koffie. Plaats: Hervormde kerk, Kerkstraat 1. Inlichtingen: tel. 015-3693596 (Aria) of de website: vrouwenochtend.wix.com/intouch.

Soosmiddag KBO

Bergschenhoek – Op dinsdag 20 februari is er weer een gezellige middag in de Parochiezaal, Smitshoek 120, naast de r.k. kerk. Aanvang 14.00 uur. Nieuwe leden en aspirant leden zijn van harte welkom! Kom gerust een keertje binnen en doe mee. De spellendoos staat klaar en de kaarten zijn geschud, maar men kan ook alleen een kopje koffie of thee komen drinken en praatje maken.

Open Tafel in Ontmoet!

Bergschenhoek – Niet altijd zin om alleen te eten? Kom dan naar de gezellige Open Tafel in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a. Elke tweede en vierde donderdag van de maand van 12.15 tot 13.30 uur. Het menu voor 22 februari is: heldere aspergesoep, stamppot boerenkool en als dessert mokkavla. De kosten bedragen € 7,50. Inlichtingen en aanmelding (voor dinsdag 10.00 uur): Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 of via info@swsl.nl. Informatie: www.welzijnlansingerland.nl.

Ruilmiddag bij de Lonkende Leestafel

Bergschenhoek – Op 22 februari tussen 14.00 en 16.00 is er een ruilmiddag in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a. Veel mensen hebben wel boeken, cd’s, dvd’s of computerspelletjes thuis liggen, die ze eenmaal of vaker gelezen, geluisterd, gezien of gespeeld hebben en daarna nooit meer. Zonde van geld en ruimte. Ook al heeft u niets om te ruilen: iedereen is van harte welkom voor een kop koffie en een praatje. Bibliotheek Oostland is één van de organisaties die gehuisvest zijn in Ontmoet!

Reanimatie en AED

Bergschenhoek – De KNV EHBO vereniging van Bergschenhoek organiseert begin maart weer een reanimatie- en AED-cursus. Meedoen kan al vanaf 18 jaar! Locatie: kinderdagverblijf Smallsteps de Petteflat, Groeneweg 68. Wanneer: maandag 5 en 12 maart van 20.00-22.00 uur. Kosten: € 45,- p.p. Op 23 februari en 9 maart wordt van 15.00-17.00 uur eenzelfde cursus gegeven in het gemeentehuis aan de Tobias Asserlaan. Aanmelden/informatie: www.ehbo-bergschenhoek.nl of neem contact op met de secretaris via: secretariaat@ehbo-bergschenhoek.nl.

Kledingbank Lansingerland

Bergschenhoek – De Kledingbank Lansingerland is op dinsdag, woensdag en donderdag van 12.00 tot 15.30 uur geopend voor afhalen en brengen van kleding. Adres: Weg en Bos 110 te Bergschenhoek, tel. 06 – 128 899 09. Kijk op de website voor meer informatie: www.kledingbank-lansingerland.nl.

Check Also

PRIKBORD BLEISWIJK

Koffie/inloopochtend Bleiswijk – Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw …

Geef een reactie