zondag 20 januari 2019 | week 03
Home » Sport » Clubicoon Ronald Lamens in een andere functie

Clubicoon Ronald Lamens in een andere functie

CVV Berkel en trainer Egmond Blinker verlengen samenwerking

Clubicoon Ronald Lamens in een andere functie

Berkel en Rodenrijs – Na een evaluatie met de selectie en gesprekken binnen de technische commissie zijn Vrouwen-trainer Egmond Blinker en CVV Berkel overeengekomen de samenwerking voort te zetten. Bestuur en trainer wilden beiden door met als doel verder te bouwen aan de groeiende en bloeiende vrouwenafdeling. Tweede trainer Ronald Lamens zal een stapje terug doen en zijn werkzaamheden worden overgenomen door Nadia Roukes.

Rien Kuyvenhoven

Het eerste team presteert uitstekend in de eerste klasse en ook maken speelsters individueel stappen. Iets waar trainer Egmond Blinker met zijn staf op verder wil borduren om Berkel naar een nog hoger niveau te brengen.
Bij het tweede vrouwenteam neemt Ronald Lamens afscheid als trainer/coach. Een Berkelman in hart en nieren, die jarenlang vol overgave en met veel enthousiasme het tweede team heeft getraind. Hij bracht ze onder andere naar de huidige 2e klasse, waarin het team momenteel prima presteert. Ronald hangt zijn trainingspak aan de wilgen, maar blijft wel betrokken bij de vrouwenafdeling. Zijn opvolgster is inmiddels benoemd want huidig trainster van het derde vrouwenteam Nadia Roukes neemt het stokje van Ronald over.

Goed gevoel vasthouden

Nog steeds wordt hij getypeerd als ‘de beste linksback die Berkel ooit heeft gehad’. Ronald Lamens (58) moet er zelf hard om lachen. “Er zijn voor en na mijn tijd zeker betere geweest. Maar in die tijd was het een gebrek aan beter en dan krijg je snel die naam opgespeld.”
Ronald Lamens heeft er als trainer ruim twintig jaar opzitten bij CVV Berkel. Ooit begon hij als trainer bij de D-junioren, waarna hij een aantal jaren trainer van de de B-junioren was. En dan nu toch stoppen? “Laat ik één ding zeggen”, licht hij zijn besluit toe. “Ik heb het nu nog onwijs naar mijn zin met als hoogtepunten de promotie van het tweede team naar de tweede klasse vorig seizoen en de eerdere promotie vanuit de vierde klasse. Ik wil een goed gevoel vasthouden en ook niet op een punt komen dat ik het niet meer leuk vind of dat de groep mij niet meer ziet zitten.”
Wat is volgens Ronald Lamens het verschil tussen het trainen van de jeugd en uiteindelijk het vrouwenteam van de laatste tien jaar? Lamens is eerlijk door te stellen: “Vrouwen en meisjes zijn leergieriger. Ik begon bij de meisjes B-junioren en uiteindelijk werden we het tweede team bij Berkel. Dat was hard nodig. Berkel speelde ook bij de Vrouwen in de eerste klasse. We moesten daarom wel een tweede team hebben als opvang van de speelsters die na een blessure terugkwamen. Het is belangrijk dat je als vereniging ook een goed tweede team hebt”.
Ronald Lamens die ook nog een tijdje bestuurslid bij Berkel was, zegt met een goed gevoel een stapje terug te doen. Zeker na de promotie het vorige seizoen. Dat was een voetbaljaar waaraan hij het meeste plezier heeft beleefd. Maar ook dit seizoen gaat het goed. “Na die promotie van vorig seizoen staan we in de middenmoot.”
Ronald zal z’n vrije tijd een andere invulling gaan geven. “Volgend voetbalseizoen word ik naast Nadia Roukes leider van het tweede team. Dus mijn zaterdag is alweer gevuld.”

Nadia Roukes is dit seizoen voor het eerst trainster en combineert dit momenteel nog met het spelen bij Vrouwen 1. Komend seizoen zal ze zich volledig op het trainersvak storten. “Met al haar enthousiasme maakt ze prima stappen, is thuis in de Berkel cultuur en ligt goed bij de speelsters en overige stafleden. En is dus een prima trainster om komend seizoen aan de slag te gaan bij het tweede team en daar ook stappen te maken met het team en speelsters individueel”, aldus het bestuur van CVV Berkel.

Voor Vrouwen 3 zoekt CVV Berkel een enthousiaste trainer(ster) die de ambitie heeft om twee keer per week een groep jeugdige leergierige talenten te trainen en deze op zaterdag te coachen. Meer weten en of nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Mail dan naar hans.gilhuys@gmail.com of aamvandijk@hetnet.nl.

Check Also

In twaalf weken trainen voor de Vliegende Vrouwen Run

Lansingerland/Oostland - Wie graag onder begeleiding voor de vijf kilometer van de KVDM Vliegende Vrouwen Run op 18 mei wil trainen, kan dit vanaf dinsdag 19 februari doen bij AnnemiekLoopt. Trainster Femke zal deelnemers in twaalf weken klaarstomen voor de hardloopwedstrijd door de Groenzoom.

Geef een reactie