maandag 21 januari 2019 | week 04
Home » fbpost » RWC Ahoy groeit en bloeit zoals nooit te voren

RWC Ahoy groeit en bloeit zoals nooit te voren

RWC Ahoy groeit en bloeit zoals nooit te voren

Lansingerland – De kledingpresentatie en het voorstellen van de renners van de Rotterdamse Wieler Club Ahoy met een grote inbreng vanuit Lansingerland vond ook dit jaar plaats bij hoofdsponsor Koppert Biological Systems. Daar ook werden de plannen bekend gemaakt voor het komend wielerseizoen en werd tevens een aantal nieuwe (kleding)sponsoren welkom geheten. Deze sponsoren maken de wielersport voor met name de jeugd van de vereniging de komende drie jaar weer mogelijk.

Rien Kuyvenhoven

RWC Ahoy telt momenteel driehonderd leden, zowel jeugd als senioren.Een aantal dat lange tijd een utopie was voor de vereniging. De gedegen aanpak van bestuur en vrijwilligers van de club lijkt zijn vruchten af te werpen.
RWC Ahoy is een wedstrijd-wielervereniging voor jong en oud met een rijke historie. Bij de vereniging gaan sportieve ambitie en het beleven van plezier in de wielersport hand in hand. RWC Ahoy beschikt over een parcours, kantine, krachthonk en wielrentrainers.
De vereniging heeft meerdere plannen voor de toekomst. René Bunnik, voorzitter van de sponsorcommissie licht alvast een tipje van de sluier op. “Er zijn bouwplannen voor het terrein aan de Doenkade. Zo willen we een nieuw gebouw voor indoortrainingen (lees: spinning) en een kracht- trainingscentrum realiseren. Wij zetten ons ook in voor de ontwikkeling van de breedte-(top)sport in deze regio. De vereniging doet veel om renners een goed programma te bieden. Een voorbeeld hiervan is Team WASp”, geeft René Bunnik als voorbeeld.
Het elite/beloftenteam van RWC Ahoy werkt samen met een aantal omliggende verenigingen. Een samenwerkingsverband onder de naam Team WASp. Team WASp is in 2015 opgezet als combinatieteam voor WTOS uit Delft, De Spartaan uit Rijswijk en RWC Ahoy. Het team heeft de afgelopen drie jaar een mooie groei doorgemaakt en bestaat in 2018 uit een samenwerking van maar liefst vijf verenigingen. Ook Restore uit Pijnacker en PRC Delta uit Spijkenisse zijn aangehaakt bij het team dat is geïnitieerd door André Grootveld van RWC Ahoy. Bunnik: “Net zoals bij de jeugd, waar er wordt samengewerkt met De Pedaalridders, zoekt RWC Ahoy de samenwerking met de regio om krachten te bundelen”.

Van jeugdopleiding naar de profs

Bij RWC Ahoy bestaat een topsportgerichte cultuur. De vereniging is er dan ook enorm trots op, dat het in 2018 maar liefst drie renners aan het profpeloton aflevert. Renners die de jeugdopleiding van de club hebben doorlopen en vanuit de junioren-categorie (17-18 jaar) doorstromen naar het Continentale of zelfs pro-continentale niveau. Vincent Hoppezak komt dit seizoen uit voor Delta Cycling Rotterdam, Daan Hoole is in de selectie opgenomen van SEG Racing Academy en Maikel Zijlaard rijdt voor het Amerikaanse Hagens Berman Axeon, de pro-continentale ploeg van ploegleiders Axel Merckx en Koos Moerenhout.
“Mooie voorbeelden waar de jeugdrenners zich aan op kunnen trekken”, aldus René Bunnik. “Het zijn jeugdige fietsers die vanaf soms hun achtste jaar al lid zijn van onze vereniging. We moeten het niet jammer vinden dat ze weggaan, maar juist trots op ze zijn. Want hier doen we het ook als vereniging voor. Net zo goed dat we nu samenwerken met De Pedaalridders die op ons parcours trainen. Individueel als vereniging blijven werken is toch een moeilijk verhaal. Krachten bundelen en de lasten verdelen, daar kunnen we meer mee bereiken.”

Sponsoren RWC Ahoy

Koppert Biological Systems (hoofdsponsor), Eijgenraam Hoogwerkers B.V., Aannemersbedrijf Groenewegen BV, Dibalex B.V., Bakker Breggen B.V., Van der Laan Projecten B.V., J.F. De Hoog Industrieel Las & Montage, BAM Bouw en Techniek – Industrie, Autobedrijf gebr. Verboom, Man Met Bril Koffie, Koers Cycling Company, Speijer Bouwadvies, Sportvoedingswinkel, ASAS, De Lijsterbes Openhaarden.

Check Also

Jennifer Tromp richt zich op nationaal korfbalteam en brugklassers

Bergschenhoek - Jennifer Tromp (40) is naast afdelingshoofd van de brugklas op Melanchthon Bergschenhoek ook assistent bondscoach van het Nederlands Korfbalteam. Met Oranje werd ze in oktober 2018 in Friesland Europees Kampioen. Tromp is naast haar werk in Bergschenhoek dus medeverantwoordelijk voor de beste korfballers van Europa. En dat bevalt haar ontzettend goed.

Geef een reactie