zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Algemeen » Sponsordiner met verrassend resultaat

Sponsordiner met verrassend resultaat

Sponsordiner met verrassend resultaat

Berkel en Rodenrijs – Het grote sponsordiner voor de restauratie van de RK kerk aan de Noordeindseweg heeft vrijdag 2 februari € 7.500,- opgebracht. Een geweldig bedrag wat geheel wordt besteed aan de restauratie van de kerk die dit jaar de laatste fase ingaat. Het diner was één van de vele activiteiten die dit jaar worden georganiseerd in het kader van het 150-jarig bestaan van de kerk.

Al vroeg op de avond verzamelden 125 gasten zich in t Manneke voor een gezellige avond. Zij werden allereerst verrast met een optreden van de 15-jarige pianist Damien Heemskerk, een jong muzikaal talent uit Lansingerland. Het sponsordiner biedt voortaan jaarlijks een podium aan jong talent van eigen bodem. Damien speelde een indrukwekkend stuk van Rachmaninov. Later op de avond waren er ook verrassende optredens van het duo Remedy Il met Nederlandse en Engelstalige ballads. Vast onderdeel van het diner vormde de spectaculaire loterij met prijzen, beschikbaar gesteld door bedrijven en winkeliers uit de omgeving. Aan het eind van de avond kon Mirjam de Goeij van het organisatiecomité een cheque van € 7.500,- overhandigen aan Johan van der Burg van de Vriendenstichting van de kerk. De opbrengst gaat helemaal naar de restauratie. Dit voorjaar worden aanpassingen verricht aan het interieur van de kerk en wordt ook de nieuwe benedenzaal ingericht. Deze zaalruimte biedt straks gelegenheid voor koffieconcerten, bijeenkomsten, workshops en andere culturele activiteiten. Ook komt er een verbinding via een trap en lift tussen de kerkzaal en de nieuwe benedenzaal. Inzet van de organisatie is alle werkzaamheden af te ronden voor 16 september. Dan komt de bisschop van Rotterdam voor het hoogtepunt van het jubileumjaar en voor de feestelijke afsluiting van het restauratieproject.

Check Also

Beheerder De Leeuwerik gezocht

Welzijn Lansingerland is een organisatie waar vrijwilligers en beroepskrachten samen een breed diensten- en activiteitenaanbod …

Geef een reactie