zaterdag 22 september 2018 | week 38
Home » Algemeen » Hospice Lansingerland bedankt de Roparun

Hospice Lansingerland bedankt de Roparun

Hospice Lansingerland bedankt de Roparun

Bergschenhoek – Maandag 29 januari heeft Theo Quaijtaal, directeur (a.i.) van de Stichting Roparun, een bezoek gebracht aan Hospice Lansingerland. De reden hiervoor was het overhandigen van een gift ter waarde van € 25.000,- voor de noodzakelijke aanschaf van speciale matrassen voor de zeven gastenkamers van het hospice.

Geertjan Ouwendijk, bestuurslid van de Stichting Vrienden van Hospice Lansingerland, heeft de Stichting Roparun hiervoor benaderd om te helpen dit mogelijk te maken. “Een dergelijke aanschaf past niet binnen de normale exploitatiekosten” geeft Geertjan aan. “Daarom zijn en blijven wij financieel afhankelijk van giften en donaties. Wij zijn daarom erg verheugd met deze gift!”
Naast de zeven speciale anti-doorligmatrassen heeft Stichting Roparun vier pompen gefinancierd. Hiermee is de druk in de matrassen individueel aan te passen aan de behoeften van de terminale patiënten in het hospice. Het comfort voor de gasten is hierdoor aanzienlijk toegenomen.
Na een rondleiding door Brigitte de Jong (manager en coördinator van Hospice Lansingerland) was Theo Quaijtaal erg onder de indruk. Niet alleen van het mooie werk wat wordt verricht in het hospice en het fraaie complex, maar bovenal was hij aangenaam verrast door de fijne sfeer en het aantal vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken.

Check Also

Kunst- en Atelierroute Lansingerland uitgebreid met drie nieuwe deelnemers

Lansingerland - De jaarlijkse Kunst- en Atelierroute Lansingerland wordt op zaterdag 6 en zondag 7 oktober voor de 24e keer gehouden. Tussen 11.00 en 18.00 uur kunnen belangstellenden kennismaken met het werk van beeldend kunstenaars uit Lansingerland en enkele gastexposanten. Schilderkunst, beeldhouwwerk, keramiek, fotografie en grafiek zijn vertegenwoordigd.