donderdag 19 april 2018 | week 16
Home » Algemeen » Optreden van Alphens Kozakkenkoor

Optreden van Alphens Kozakkenkoor

Optreden van Alphens Kozakkenkoor

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 18 februari geeft het vermaarde Alphens Kozakkenkoor een concert in de O.L.Vrouw Geboortekerk. Het concert is één van de hoogtepunten in het jubileumprogramma van de kerk, die dit jaar 150 jaar bestaat.

Het 34-koppige koor brengt een gevarieerd programma met zowel Russisch-Orthodox repertoire als snelle en krachtige kozakken- en volksliederen. Een extra feestelijk tintje geeft de professionele Russische mezzo-sopraan Viktoria Pankratova uit Sint Petersburg. Zij zingt prachtige Russische ballades. Het koor staat onder leiding van dirigent Arkadi Gankin die met zijn bajan, de Russische knoppenaccordeon, ook een deel van de begeleiding op zich neemt. Een van de koorzangers is de oud-Berkelaar Wim Scholte, die voorheen deel uitmaakte van het bekende Berkelse duo de Wibra’s. Het Alphens Kozakkenkoor maakte afgelopen jaar nog een uitgebreide succesvolle tournee door Wit-Rusland in uitverkochte theaters en kerken.
Het concert begint om 14.30 uur, ontvangst vanaf 14.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera van der Poel in Berkel en Rodenrijs en via www. alphenskozakkenkoor.nl. De toegang is € 15,- inclusief koffie. Meer info is te vinden op de vriendensite van de kerk: www.vijfvoor12.nl.

Check Also

“Jij moet een boek schrijven”

Lansingerland - Marie-Louise Reinarz is een gepensioneerde kinderverpleegkundige die net haar eerste boek heeft uitgegeven, Als je zusje niet verdronken was... Een boek met autobiografische verhalen over haar leven. Marie-Louise: “Ik heb in mijn leven al heel veel meegemaakt. Zoals ik ook in mijn boek schrijf, ik kan lekker kletsen maar het op papier zetten is een ander verhaal”.