zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Algemeen » Optreden van Alphens Kozakkenkoor

Optreden van Alphens Kozakkenkoor

Optreden van Alphens Kozakkenkoor

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 18 februari geeft het vermaarde Alphens Kozakkenkoor een concert in de O.L.Vrouw Geboortekerk. Het concert is één van de hoogtepunten in het jubileumprogramma van de kerk, die dit jaar 150 jaar bestaat.

Het 34-koppige koor brengt een gevarieerd programma met zowel Russisch-Orthodox repertoire als snelle en krachtige kozakken- en volksliederen. Een extra feestelijk tintje geeft de professionele Russische mezzo-sopraan Viktoria Pankratova uit Sint Petersburg. Zij zingt prachtige Russische ballades. Het koor staat onder leiding van dirigent Arkadi Gankin die met zijn bajan, de Russische knoppenaccordeon, ook een deel van de begeleiding op zich neemt. Een van de koorzangers is de oud-Berkelaar Wim Scholte, die voorheen deel uitmaakte van het bekende Berkelse duo de Wibra’s. Het Alphens Kozakkenkoor maakte afgelopen jaar nog een uitgebreide succesvolle tournee door Wit-Rusland in uitverkochte theaters en kerken.
Het concert begint om 14.30 uur, ontvangst vanaf 14.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera van der Poel in Berkel en Rodenrijs en via www. alphenskozakkenkoor.nl. De toegang is € 15,- inclusief koffie. Meer info is te vinden op de vriendensite van de kerk: www.vijfvoor12.nl.

Check Also

Welzijn zoekt barvrijwilligers

Lansingerland – Welzijn Lansingerland is voor haar druk bezochte locatie dienstencentrum De Leeuwerik te Bleiswijk …

Geef een reactie