vrijdag 25 mei 2018 | week 21
Home » Algemeen » RET-methode voor mantelzorgers

RET-methode voor mantelzorgers

Lansingerland – Het komt regelmatig voor dat iemand in eigen omgeving te maken krijgt met ziekte. En dat doet iets met die persoon. Daar horen negatieve gedachten bij. Angst over de toekomst, boosheid (“waarom moet mij/ons dat overkomen”), verdriet en verliesgevoelens. Het zijn gevoelens die voor kunnen komen. Wanneer horen gevoelens gewoon bij een proces en wanneer worden het negatieve gevoelens genoemd.
GGZ Delfland organiseert een bijeenkomst waar deelnemers aan de slag gaan met de RET-methode. De RET biedt een kader om naar minder gezonde gevoelens (zoals angst, boosheid) te kijken en deze om te zetten in meer gezonde gevoelens.
Datum bijeenkomst: donderdag 1 maart van 9.30 tot 11.30 uur. Trainer is Isabel den Engelsman, zij is Preventie beleidsmedewerker van GGZ Delfland.
De locatie is sociaal café Ontmoet!, gebouw de Stander, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek. Aanmelden via info@swsl.nl of bel 010 – 522 55 45.

Check Also

Feest van de Smaak!

Bleiswijk - Op zaterdag 26 mei organiseert het Smaakteam van de BU Glastuinbouw van Wageningen University & Research, samen met GroentenFruitHuis, Rabobank en de gemeente Lansingerland, het Feest van de Smaak! Op dit feest staan gezonde en lekkere groenten en fruit centraal.