zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Nieuws » Leo Ammerlaan-loop een groot succes

Leo Ammerlaan-loop een groot succes

Leo Ammerlaan-loop een groot succes

Lansingerland – Zaterdag 3 februari was de achtste editie van de Leo Ammerlaan-loop in Bleiswijk. Een uniek evenement in Nederland. Hardlopen voor het goede doel in de kas. Met meer dan 800 inschrijvingen was deze gouden editie, het bedrijf Leo Ammerlaan bestaat dit jaar 50 jaar, zeer geslaagd te noemen.

Wendy Kerver

Het hardloopevenement begon met de langste afstand, de 10 kilometer. Van de 264 deelnemers waren er drie deelnemers die iedere editie hebben meegedaan. Dit waren Evert de Graaf, Wim Korff de Gidts en Jack van Schie. Patrick Kwist heeft de 10 km gewonnen met een nieuw parcoursrecord van 33.50, bij de vrouwen was de winnares Hendrike Oosterhof. Er was bij deze afstand zelfs een deelnemer uit Zwitserland.
Aan de loop van 5 km deden 274 deelnemers mee. Ook hier waren er twee deelnemers die tot nu toe iedere editie hebben meegedaan, dit waren Thea van den Berg en John Ammerlaan.

Kidsrun

Maar de loop is niet alleen voor de getrainde hardlopers van de langere afstanden. Ook voor de kinderen waren er twee verschillende runs. De run van 1666,5 meter (1 ronde) en die van 3333 meter (twee rondes). In totaal hebben hier 221 fanatieke kinderen aan meegedaan.
Er zijn tijdens deze middag ook veel vrijwilligers aanwezig. Goed herkenbaar met blauwe T-shirts waren ze er bijvoorbeeld voor alle vragen, de inschrijvingen en het uitreiken van de medailles.
Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum kreeg iedere deelnemer een mooie medaille. Met een gerbera van Van den Berg Gerbera’s en een flesje water en een lekkere appel van Jumbo Bleiswijk.
De opbrengsten van deze loop gaan naar de drie goede doelen van deze editie: de Stichting Vrienden van de Van Oldenbarneveltshoeve, Hospice Lansingerland en de Stichting Baobab Kids uit Malawi.
De datum voor volgend jaar is ook al bekend. Zaterdag 2 februari 2019 is de 9e editie.

Check Also

Uniek concert Kozakkenkoor en Klezmerband in O.L. Vrouw Geboortekerk

Berkel en Rodenrijs – We hebben inmiddels kennis kunnen maken met de vernieuwde O.L. Vrouw …

Geef een reactie