zondag 20 januari 2019 | week 03
Home » Nieuws » Fred en Bep Witkamp verruilden Rotterdam voor Lansingerland

Fred en Bep Witkamp verruilden Rotterdam voor Lansingerland

Fred en Bep Witkamp verruilden Rotterdam voor Lansingerland

Berkel en Rodenrijs – Burgemeester Pieter van de Stadt bracht maandag 5 februari een felicitatiebezoek aan het diamanten paar Fred Witkamp en Bep Witkamp-van Hees. Zij gaven elkaar 60 jaar geleden op die dag het ja-woord voor hun burgerlijk huwelijk aan de Coolsingel, maar twee weken later pas voor de kerkelijke inzegening in de kerk aan het Stieltjesplein. Daarom moet het bruidsfeest met familie en bekenden nog even wachten tot de 17de.

Trees Borkus-Henskens

Bep (88) was de vriendin van de zus van Fred (85). “Een echt dametje met hoge hakjes. Ze was klein en ik nogal lang, dus die hakjes hieven dat verschil deels op. Ik vond haar meteen leuk!” En de bruid? “Hij was een harde werker en ik werd ook verliefd op zijn mooie slanke handen.”

Grote gezinnen

De geboren en getogen Rotterdamse bruidegom groeide op in een gezin met achttien kinderen. Zijn vader verdiende de kost als chef nageltikker op een scheepswerf. Na de oorlog kwam hij in de bouw terecht. Bep zag het levenslicht in het Brabantse Heerwaarde samen met vijf zussen. Al op 6-jarige leeftijd verhuisde ze naar Rotterdam waar haar vader als schipper werkte.
Ze trouwden en konden boven een bakkerij gaan wonen op Zuid tot ze een eigen huis vonden samen met hun enige zoon. Tot elf jaar geleden bleven ze Rotterdam-Zuid trouw.
Fred was fijn instrumentmaker, maar kreeg een breed werkterrein bij Electro Stoom; het bedrijf dat schakelkasten maakte. Hij zou er in totaal 42 jaar blijven werken en er zelfs na 40 jaar een Koninklijke Onderscheiding voor ontvangen. Bep werkte voor haar huwelijk zes jaar bij een waterstokerij in de winkel en vervolgens fietste zij zes jaar van Zuid naar Blijdorp waar zij een filiaal runde van brood- en banketbakkerij Janssen. Na haar huwelijk bleef ze thuis, maar ook daar bleef ze actief met thuiswerk.
Elf jaar geleden vestigde het paar zich in Berkel en Rodenrijs, de plaats waar ook hun zoon, schoondochter en twee kleinzoons wonen. “Weer gezellig dicht bij elkaar en bovendien in een mooi appartement. Zo genieten we nog veel van elkaar.” In de hele (grote) familie zijn Fred en Bep de enigen die hun 60-jarig huwelijksfeest konden vieren; ze zien het als een mooie mijlpaal.

Check Also

Vrijwilligersprijzen 2018 uitgereikt

Lansingerland - Het is al jaren een goede traditie dat de gemeente een aantal Vrijwilligersprijzen uitreikt in verschillende categorieën. Ditmaal een individuele, een groeps- en een cultuurprijs. De genomineerden werden allemaal uitgenodigd maandagavond present te zijn tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

Geef een reactie