woensdag 14 november 2018 | week 46
Home » Advertorial » Juwelier G.J. den Boer blij met goudsmid Adeline

Juwelier G.J. den Boer blij met goudsmid Adeline

Juwelier G.J. den Boer blij met goudsmid Adeline

Zodra het weer wat beter gaat met de economie kan ook de juwelier dat merken. De klanten kijken niet alleen naar alle fraaie artikelen die gepresenteerd worden, maar ze maken nu ook wat meer tijd en ruimte vrij om na te denken over een speciale wens.

Bij Juwelier G.J. den Boer in de Bleiswijkse Dorpsstraat is goudsmid Adeline daar heel blij mee. Zij repareert niet alleen kapotte sieraden, maar kan ze ook vermaken of zelfs helemaal naar eigen ontwerp maken. Zij volgde de opleiding tot goudsmid in Schoonhoven en kon vervolgens bij Den Boer aan de slag.

Ontwerp

“Het is natuurlijk prachtig als je in samenspraak met de klant een eigen ontwerp kunt maken. Bijvoorbeeld een broche of een hanger die helemaal uniek is. De klant komt ook zelf wel eens met een bestaand ontwerp en ook dat kan ik erbij gebruiken. Ik maak altijd eerst een schets naar aanleiding van het voorgesprek waarna er een offerte wordt gemaakt. Is de klant tevreden, dan ga ik aan de slag. Ik heb een prachtig vak, want je werkt met mooie materialen en je maakt er altijd iets fraais van wat iemand vervolgens naar verwachting graag zal dragen. Dat geldt uiteraard ook als iemand met oude sieraden binnen komt en die wil laten vermaken tot iets nieuws; daar zit vaak een grote emotionele waarde achter.”
Ook het vermaken is boeiend. “Ik maakte onlangs een hanger van twee trouwringen van overleden ouders. De enige wens daarbij was, dat de gravure van beide ringen zichtbaar bleef. Ook ben ik bezig met een mooie hanger met ingelegde steentjes; een verrassingsgeschenk dat bijna klaar is.”
Het reparatiewerk gaat altijd door: “Ringen groter of juist kleiner maken, een slotje vervangen of een breuk in een ketting repareren; dat komt veel voor.” Adeline weet inmiddels uit ervaring: “Je moet alle basistechnieken beheersen en goed weten toe te passen.”

Juwelier Arjan den Boer, die de zaak voortzet in de voetsporen van zijn inmiddels overleden vader, is blij met zijn vakkundige goudsmid. Daarmee is nog meer vakkennis in huis gekomen voor de klanten.

Check Also

Clubfundactie bij PLUS Koelhuis

Bergschenhoek - Vandaag - woensdag 14 november - start bij PLUS Koelhuis in Bergschenhoek een grote clubactie voor de lokale sportvereniging DOTO. Leden kunnen niet alleen sparen voor gratis artikelen met hun eigen foto erop, maar daarnaast tevens de verenigingskas vullen.

Geef een reactie