maandag 23 april 2018 | week 17
Home » fbpost » Leden IJsclub Bleiswijk krijgen al de kriebels

Leden IJsclub Bleiswijk krijgen al de kriebels

Leden IJsclub Bleiswijk krijgen al de kriebels

Bleiswijk – Ze konden Piet Paulusma wel zoenen; de (bestuurs)leden van IJsclub Bleiswijk. Figuurlijk wel te verstaan, want de weerman voorspelde vlak voor het weekend dat de vorst er aan lag te komen. Meteen kwamen de mannen van de opbouwploeg in actie: werk aan de winkel!

Trees Borkus-Henskens

Zaterdagochtend in alle vroegte togen zij richting de Lange Vaart waar meteen de lichtmasten naar buiten werden gereden. Gedurende de ochtend werden ze een voor een overeind gezet. Een klus die met veel handen werd aangepakt; secuur en met pret, want ze genoten ervan.

Goed voorbereid

Terwijl de ene helft van de Bleiswijkse opbouwploeg nog steeds geloofde wat Piet Paulusma een dag eerder vertelde – dat het woensdagnacht zeven graden zou gaan vriezen – bekeek de andere helft de weersvoorspellingen zoals ze zaterdag op de telefoon doorkwamen. De wind was gedraaid en daarmee ook de komst van de kou. Het bleef dus koffiedik kijken, maar daarover niet getreurd.
“De kraan om de palen rechtop te zetten is alleen op zaterdag beschikbaar en daarom meteen vandaag die actie; dan staan ze maar vast,” is de verklaring van voorzitter Henk van Vliet. “Als de kou doorzet gaan de kabels erin, maar dat karwei kan de hele week worden gedaan. Het plaatsen van de palen is ook goed voor de routine en de saamhorigheid, want anders zie je elkaar weinig. Dit jaar zijn er ook wat jongere leden actief binnen deze opbouwploeg en dat is goed voor de vereniging, maar ook goed voor de animo, want nu kunnen ze ook daadwerkelijk aan de slag.” Het wachten is nu op de vorst. “Als die komt willen we er klaar voor staan!”

Winter

De winter lijkt ons land inderdaad bereikt te hebben. Zondag was het al koud, maar in de dagen die volgden daalde de temperatuur nog verder tot ver onder het vriespunt. Vanaf maandag vroor het elke nacht en op woensdag en donderdag kon het zelfs -7 graden worden. ”Houd de temperatuur, maar ook onze site in de gaten, zodat je weet wanneer er geschaatst kan worden,” adviseert de voorzitter van de IJsclub. Informatie: www.ijsclubbleiswijk.nl.

Check Also

Ongenaakbaar Soccer Boys na één jaar weer tweedeklasser

Bleiswijk - Het was niet meer de vraag of Soccer Boys kampioen zou worden, maar alleen wanneer. De leiding van de Bleiswijkse voetbalclub had de gok gewaagd om alles voor de wedstrijd tegen het bezoekende BSC' 68 al in feeststemming te brengen. Puntenverlies van Van Nispen, de enige opponent van Soccer Boys, was ook ingecalculeerd. De winst voor de Bleiswijkse club zelf werd min of meer als vanzelfsprekend gezien. De matige tegenstand van de ploeg uit Benthuizen hielp ook nog een handje mee getuige de uiteindelijke 4-1 overwinning.