donderdag 18 oktober 2018 | week 42
Home » Sport » Rob Gieben nieuwe hoofdtrainer BVCB

Rob Gieben nieuwe hoofdtrainer BVCB

Rob Gieben nieuwe hoofdtrainer BVCB

Bergschenhoek – Na het plotselinge vertrek van trainer Melvin Boel voor het begin van de huidige competitie en het waarnemen van Jan Everse voor één jaar is het bestuur van voetbalvereniging BVCB en de Technische Commissie van BVCB er in geslaagd een nieuwe oefenmeester aan te trekken. Voor het seizoen 2018 – 2019 zal Rob Gieben voor de groep komen te staan die nog steeds de aspiraties heeft deze competitie om naar de eerste klasse te promoveren. Gieben was het laatst trainer bij het Goudse DONK.

Rien Kuyvenhoven

De ervaren oefenmeester (56), in bezit van het UEFA-A diploma, en heeft al een lange trainerscarrière achter de rug. De inwoner van Monster loopt inmiddels bijna dertig jaar mee in de voetballerij waarvan veertien jaar als hoofdtrainer en zes jaar als assistent-techniek trainer binnen het betaalde voetbal.
Als trainer was hij ook werkzaam binnen diverse jeugdopleidingen en heeft hij gewerkt in het betaalde voetbal en op divisieniveau. Daarnaast is hij voor de KNVB als Technisch Jeugdcoördinator werkzaam geweest. Als trainer was hij in het verleden werkzaam bij onder meer HBC, DSS, Schipluiden, Quick, Utrecht, Ajaccio, Lierse, SVV, Alphense Boys, 3e Divisionist Scheveningen, Graaf Willem II, VAC en DONK.
De spelersgroep van de Bergschenhoekse voetbalclub mocht wat betreft de opvolging van Jan Everse een woordje meespreken.
Bestuurslid Theo Keijzer: “Uitgangspunt van het bestuur, voor de keuze voor Rob, is het trainersprofiel die de huidige selectiespelers op verzoek hadden opgesteld. Deze spelers hebben, naast een ervaren en kwalitatief goede trainer, ook aangegeven behoefte te hebben aan een trainer die niet alleen zijn eigen pad kiest, maar inspraak van de spelersgroep op waarde weet te schatten en een spelersgroep kan enthousiasmeren. Wij zijn ervan overtuigd, dat Rob met zijn ervaring binnen het jeugd- en het seniorenvoetbal, inhoudelijke kennis, trainerskwaliteiten, persoonlijkheid en communicatieve vaardigheden op de juiste manier onze spelersgroep verder kan helpen in hun ontwikkeling.”
Beide partijen zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor de duur van één jaar, waarbij de intentie is uitgesproken om na afloop van deze periode een mogelijke meerjarige samenwerking aan te gaan.
BVCB stelt Rob Gieben per 1 februari tevens aan als interim Hoofd Opleidingen. In verband met veranderingen binnen de technische organisatie was er per direct een vacature ontstaan voor deze functie.

Check Also

Korfbal

Zaandam – Korfbalvereniging Weidevogels hoopte zaterdag 13 oktober een goed vervolg te geven aan de …

Geef een reactie