dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Nieuws » Soccer Boys een speelbal voor DWO

Soccer Boys een speelbal voor DWO

Trainer Robert Linthorst: “Een collectief falen”

Soccer Boys een speelbal voor DWO

Bleiswijk – Voor de tweede maal dit voetbalseizoen moest Soccer Boys de punten aan de opponent laten. Op de uiteindelijke 0-3 overwinning van het Zoetermeerse DWO viel niets af te dingen. De oranje formatie had een complete offday. Mede door puntenverlies van de achtervolgers blijft er in de derde klasse A een marge van negen punten op koploper Soccer Boys bestaan.

Rien Kuyvenhoven

De beste analyse voor de tweekamp was na afloop in de bestuurskamer van Soccer Boys te beluisteren. De afvaardiging van DWO kwam tot de conclusie dat hun ploeg de beste wedstrijd van dit seizoen had gespeeld. Gastheer Soccer Boys kwam tot een tegenovergesteld verhaal met de mededeling dat dit hun slechtste wedstrijd was. Eigenlijk was hierdoor een analyse van de trainers overbodig. Er viel eigenlijk geen speld tussen te krijgen. Al vanaf het begin was duidelijk dat Soccer Boys een heel moeilijke middag tegemoet zou gaan. Soccer Boys kreeg steeds meer moeite om een vinger achter de vlotte combinaties van DWO te krijgen. Wat de eerste helft betreft was het een kat en muis spel tussen beide ploegen. Verdedigend ging het vaak mis bij Soccer Boys terwijl de vleugelaanvallers van DWO bijna een vrijbrief kregen om hun aanvallende kwaliteiten te tonen. De gevaarlijke voorzetten van onder meer Jeroen Faber brachten herhaaldelijk onrust voor het doel van invaller doelman Jordy Hermes die de op huwelijksreis zijnde doelman Mark Heintjes verving.
De Zoetermeerse ploeg had vijf minuten nodig om de eerste bres in de afweer van de thuisclub te slaan. De voorzet van Faber werd op waarde geschat door Jerseylee Ridly, 0-1. De enige mogelijkheid die Soccer Boys kreeg, kwam door een foute terugspeelbal van de gasten die Wilmar Zeelenberg niet kon afronden. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat de in het voordeel van DWO voortkabbelende wedstrijd in de stand tot uitdrukking werd gebracht toen Joep Roovers balverlies van Soccer Boys op slag van rust wist af te straffen, 0-2. Na rust leverde een uitval van DWO nog een derde doelpunt op, waardoor invaller Kevin Mbemba ook z’n doelpuntje kon meepikken, 0-3.

Voor de tweede keer dit seizoen teleurgestelde gezichten bij de Bleiswijkers met dit keer het besef dat van een betere ploeg was verloren. Of zoals aanvoerder Martijn Helmendach het verwoordde: “Het was het vandaag niet. We weten dat DWO en Van Nispen de beter voetballende ploegen zijn deze competitie. Daar hebben we slecht op geanticipeerd”. Trainer Robert Linthorst noemde de wijze waarop de nederlaag tot stand was gekomen, in eerste instantie dramatisch. Maar hij wist ook direct de oorzaak aan te wijzen. “We waren niet fel genoeg. En we gaven deze ploeg de ruimte om te voetballen. Ik noem het een collectief falen. Zelf ben ik deze week ziek geweest en nog niet helemaal fris, maar hier word ik niet beter van. En ik wil zeker niet de scheidsrechter (Apperloo, red.) de schuld geven. Maar hoe Pascal de Ruyter uit de wedstrijd werd geschopt dat kon echt niet.”

Bestuurszaken

Na het vertrek van Leo Schoovers afgelopen november als bestuurslid Voetbaltechnische Zaken heeft het Algemeen Bestuur van de Bleiswijkse voetbalvereniging een opvolger gevonden in Ron Valkenburg. Een bekende en een Soccer Boys man in hart en nieren. Ron Valkenburg gaat deel uit maken van het Algemeen Bestuur en zal zich met al zijn kennis en ervaring op voetbalgebied met voetbaltechnische zaken bezighouden.

Check Also

Vrijwilligersprijzen 2018 uitgereikt

Lansingerland - Het is al jaren een goede traditie dat de gemeente een aantal Vrijwilligersprijzen uitreikt in verschillende categorieën. Ditmaal een individuele, een groeps- en een cultuurprijs. De genomineerden werden allemaal uitgenodigd maandagavond present te zijn tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

Geef een reactie