zondag 20 januari 2019 | week 03
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Ontzorgmiddag

Lansingerland – Iedere vrijdag organiseert Welzijn Lansingerland de Ontzorgmiddag voor mantelzorgers. Hier zijn mantelzorgers, samen met degene voor wie zij zorgen, van harte welkom. Er wordt altijd gestart met een gezamenlijke lunch. De middag staat in het teken van ontmoeten en het doen van activiteiten. Tijd: 12.00-16.00 uur. Locatie: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek. Aanmelden: tel. 010-5225545, contactpersoon is Chantal Kneppel.

Orgelconcert

Hillegersberg – Op zondag 11 februari zal in de nieuwe Fonteinkerk, Terbregselaan 3 in Hillegersberg, een orgelconcert worden gegeven door organist Hendrik Kooiker (Waalre). Het belooft weer een prachtig concert te worden met werken van onder anderen Bach, Brahms en Franck. Het concert begint om 15.00, de zaal is open vanaf 14.30. De toegang is vrij.

Café Over-Leven

Lansingerland/Bergschenhoek – Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. In het ‘café’ kan men vrij binnenlopen, maar een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger daar, is ook mogelijk. Wanneer en waar: dinsdag 13 februari, 14.00-16.00 uur, Burg. van Oostenweg 10, zij-ingang bij de parkeerplaats, te Bergschenhoek. Informatie: tel. 010 – 5241090.

Gymnastiek 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – De belangenvereniging organiseert elke woensdag van 09.00 tot 10.00 uur gymnastiek voor leden in sporthal Den Opper van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Er wordt onder deskundige leiding gesport. Na afloop drinkt men gezellig een kopje koffie met elkaar. Ook niet-leden zijn welkom een keer te komen kijken en mee te gymmen. U bent al lid voor € 16 per jaar en men betaalt € 5,- per maand om mee te gymen. Inlichtingen: Janny de Schepper, tel. 010-5115820.

Alzheimercafé over de diagnose

Lansingerland – Het thema van het Alzheimercafé op woensdag 14 februari is “Hoe wordt de diagnose dementie gesteld?”. Iedereen vergeet weleens iets, maar wat als dit vaker terugkomt? Bij wie kan je terecht als je een vermoeden hebt? Waarom is het belangrijk om tot een goede en vroegtijdige diagnose te komen? Een specialist van de geheugenpoli zal hier vanavond alles over vertellen. Locatie: gebouw De Stander, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur. De toegang is gratis en aanmelding vooraf is niet nodig. Tijdens de avond is er een informatiestand van Alzheimer Nederland aanwezig. Informatie: Linda Jukema, Mantelzorgadviseur, tel. 010-5225545.

Boodschappendienst Welzijn Lansingerland

Lansingerland – Bent u om welke reden dan ook (even) niet mobiel genoeg om de boodschappen in huis te halen dan kunt u gebruik maken van de boodschappendienst van Welzijn Lansingerland. Een vaste vrijwilliger doet de boodschappen en zo nodig worden de boodschappen ook opgeruimd. Houdt u er rekening mee dat de boodschappen met de fiets worden gedaan. De kosten voor de boodschappendienst bedragen € 2,- per keer. De boodschappendienst is in de eerste plaats bedoeld voor senioren maar ook mensen die tijdelijk niet in staat zijn zelf de boodschappen te doen kunnen gebruik maken van deze dienst. Informatie/aanmelden: Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.

Project Tandem-maatjes zoekt vrijwilligers/stagiaires

Lansingerland – Inwoners van Lansingerland kunnen door allerlei omstandigheden, tijdelijk of voor langere tijd, minder goed deelnemen aan onze samenleving. Het Tandem-maatjes project van Humanitas is er om deze mensen m.b.v. een maatje te ondersteunen en zo meer uit hun sociale isolement te halen. Samen op pad of gewoon thuis wat kletsen, creatieve dingen maken of juist mee naar een instantie, helpen bij solliciteren, of het sociale netwerk vergroten. Is uw interesse gewekt, neem dan contact op met de coördinator Jacqueline Henskens: j.henskens@humanitas.nl / 06-35118716 of kijk op http://www.humanitas.nl/afdeling/lansingerland.

Check Also

PRIKBORD BLEISWIJK

Koffie/inloopochtend Bleiswijk – Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw …

Geef een reactie