dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Advertorial » A-Diner is een aanwinst
Bleiswijk - Met de komst van A-Diner, een Chinees specialiteitenrestaurant waar Danny Cheung de scepter zwaait, is Bleiswijk een restaurant rijker dat zich kan meten met de top. Een restaurant waar de Chinese keuken een verrassing is en waar aan tafel gaan een bijzondere gebeurtenis genoemd kan worden.

A-Diner is een aanwinst

A-Diner is een aanwinst

Bleiswijk – Met de komst van A-Diner, een Chinees specialiteitenrestaurant waar Danny Cheung de scepter zwaait, is Bleiswijk een restaurant rijker dat zich kan meten met de top. Een restaurant waar de Chinese keuken een verrassing is en waar aan tafel gaan een bijzondere gebeurtenis genoemd kan worden.

Danny Cheung stelt zich graag eerst even voor. Hij komt uit Hong Kong waar hij de fijne kneepjes van het vak leerde en zich ontwikkelde tot de man die weet wat de gast van een restaurant verwachten mag. Na enkele jaren vertrekt hij naar Londen en ook hier verdient hij zijn sporen. Met een eigen restaurant, maar ook als adviseur voor anderen. Dat was ook de reden van zijn komst naar Nederland; om een vriend terzijde te staan die een mooi restaurant in Scheveningen opende en de kennis en kunde van Cheung daarbij goed kon gebruiken.

Bleiswijk

Van een kennis hoorde hij dat er in Bleiswijk een zaak te koop stond. Of dat niets voor hem was. Cheung zag het als een uitdaging en ging die aan. De zaak bleek een flinke aanpak nodig te hebben. Alles werd vernieuwd en ook de menukaart werd onder handen genomen. Met als resultaat dat twee maanden geleden de deuren openden van A-Diner aan de Dorpsstraat 78 (naast de AH). Inmiddels hebben tal van Bleiswijkers al kennis gemaakt met het restaurant en de voortreffelijke keuken. Maar Danny Cheung zit niet stil. “De basis is nu gelegd, maar we willen meer.”

Menu

Een blik in de menukaart is meteen bij de starters al een feestje. Wat te denken van een hors d’oeuvre van zeewier, kipsaté, sparerib met honingsaus en spring rolls? Of van gestoomde garnalen dumpling en gestoomde varkensvlees pasteitjes. Een topper – en dat zal elke kenner bevestigen – is de originele Pekingeend, geserveerd met pannenkoekjes, lenteui, komkommer en hoi sim saus die wel een dag van tevoren besteld moet worden om hem goed klaargemaakt te kunnen opdienen. Als laatste voorbeeld – als we alle verrassingen moesten noemen zouden we een extra Heraut nodig hebben – nog de biefstuk Cantonese stijl met zoetpikante saus. Een uitgebreide en mooie kaart van het restaurant dat elke dag geopend is en binnenkort tevens uitbreidt met een mix & match menu. Ook catering ter plaatse en bezorging aan huis behoren tot de mogelijkheden.

Check Also

Tweede prijsuitreiking kassabonnenactie

Tweede prijsuitreiking kassabonnenactie Berkel en Rodenrijs – Na de eerste uitreiking rond de jaarwisseling was …

Geef een reactie