zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » fbpost » Jeugdmusical Esther ontroert

Jeugdmusical Esther ontroert

Jeugdmusical Esther ontroert

Berkel en Rodenrijs – Na maanden oefenen en een lange generale repetitie was het afgelopen weekeinde zo ver. In De Ark werd de jeugdmusical Esther tot twee leer toe opgevoerd voor een uitverkochte zaal. Hoewel of misschien omdát de spelers tussen de 8 en 13 jaar waren, ontroerde de musical jong en oud.

De musical vertelt het verhaal van een gewoon meisje dat uitgekozen wordt als koningin. Als het joodse volk bedreigd wordt, komt Esther op voor eigen volk. Het lukt om de koning van plan te laten veranderen.
De plannen voor een jeugdmusical lagen er al jaren. Bij alle musicals voor volwassenen werd er ook gedroomd van een musical met kinderen. Vorig voorjaar werden de plannen concreet gemaakt. De musical Esther werd uitgekozen en de werkgroep werd geformeerd. Ook werd de samenwerking met de Dorpskerk gezocht en gevonden. Daarna raakte een en ander in een stroomversnelling. De kinderen kwamen audities doen en na het verdelen van de rollen konden de teksten worden geleerd. Vanaf september is er serieus geoefend.

Samenwerking

De werkgroep geeft aan: “Het mooie van deze musical is de nauwe samenwerking die de kinderen met elkaar hebben, gecombineerd met de inzet van heel veel volwassenen. Dat doet wat met de onderlinge band.
De voorstellingen werden begeleid door een band, er werd een decorgroep geregeld, een kledinggroep, de catering tijdens repetitieavonden, er waren mensen voor lay-out en drukwerk, er zijn sponsors gezocht. Teveel op te noemen. Fantastisch, dat al die mensen zich zo inzetten om de jeugd een mooie samenwerking te gunnen!”
De voorstellingen werden goed bezocht. Natuurlijk waren de kinderen behoorlijk zenuwachtig, maar dat was nauwelijks te merken. De reacties van het publiek waren enthousiast en die leidden tot staande ovaties.
Na dit weekeinde kunnen alle betrokkenen moe maar voldaan terugkijken op een prachtige tijd met elkaar en een meer dan geslaagde voorstelling.

Check Also

Prins Johan Frisoschool gaat voor fit en gezond

Berkel en Rodenrijs - “Bij kinderen ligt de basis voor gezonde gewoontes; voor het behouden van de regie over je voeding en bewegen,” is de overtuiging van Jose Alonso, in het dagelijks leven trainer en voedingsdeskundige bij een Hoekse sportschool. Hij is één van de deelnemers van het Lansingerlands Initiatief en dient daarvoor deze week een projectplan in bij de gemeente.

Geef een reactie