zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Nieuws » Wolfert Art Festival 2018 smaakt naar meer

Wolfert Art Festival 2018 smaakt naar meer

Wolfert Art Festival 2018 smaakt naar meer

Bergschenhoek – Het voor de eerste keer georganiseerde Wolfert Art Festival werd een ongekend succes. Al ver voor de opening, die donderdagavond 25 januari gepland stond rond de klok van zeven uur, stroomden de gangen van het Wolfert Lyceum vol met leerlingen en andere belangstellenden die graag deel wilden nemen aan dit evenement in de hele school.

Trees Borkus-Henskens

Guido Spek, bekend als Sjoerd in de tv serie Goede Tijden Slechte Tijden, heette alle bezoekers welkom. Die hadden voor het merendeel een plekje gevonden op de grote tribune met zicht op het toneel. Hij vond het zichtbaar leuk dat de belangstelling voor deze avond zo enorm was en bijna net zo leuk dat hij de spetterende openingsact van de Groove Kings kon aankondigen; een dansgroep die een schitterende act op toneel zette. In 2008 braken de dansers door met breakdance battles. Ze wonnen dat jaar de ‘Battle of the Year International’ en daarmee kwalificeerden zij zich voor het WK Breakdance.

Workshops

Verspreid door de hele school kon worden deelgenomen aan workshops. Pottenbakken, fotograferen met de smartphone, dans, drum, schilderen, graffitti, percussion, de fijne kneepjes leren van het vloggen, van shapen, grimeren en jongleren. Veel publiek trok ook de meet & greet met Guido Spek die de hele avond de tijd had voor zijn meest jeugdige fans, maar ook menig volwassene (veelal ouders van de leerlingen) ging graag met hem op de foto om vervolgens met een handtekening verder te gaan. Naast het actieve deel van de avond konden de bezoekers tevens veel bekijken op alle etages. Zaken waar de leerlingen overdag actief mee zijn: dans, drama, toneel, eigen films, keramiek en schilderwerk. De bovenbouw toonde creaties die een voorbereiding vormden op hun examen. Live muziek was er van de heren Zwijnenburg en Wind en als extra item vond er een veiling plaats van acht ’meesterwerken’ van leerlingen van klas 2; tot stand gekomen onder leiding van docenten van Boijmans van Beuningen. Er ging er zelfs een onder de hamer voor € 45,-. Extra geld werd tevens verdiend met de verkoop van muffins, chocolademelk en snert. De opbrengst van deze avond – in totaal € 770,60 – wordt gedoneerd aan 3FM Serious Request.

Check Also

Uniek concert Kozakkenkoor en Klezmerband in O.L. Vrouw Geboortekerk

Berkel en Rodenrijs – We hebben inmiddels kennis kunnen maken met de vernieuwde O.L. Vrouw …

Geef een reactie