maandag 18 februari 2019 | week 08
Home » fbpost » Concert at the Park bijna uitverkocht

Concert at the Park bijna uitverkocht

Concert at the Park bijna uitverkocht

Lansingerland – Wie er bij wil zijn moet zich haasten, want de kaarten in de vrije verkoop van het unieke Concert at the Park dat op zaterdag 17 maart gaat plaatsvinden op het evenemententerrein van het Annie M.G. Schmidtpark zijn al bijna uitverkocht. Vorige week naderde het nog beschikbare aantal kaarten de 400 en we zijn inmiddels het voor Lansingerland unieke feest al weer dichter genaderd.

Trees Borkus-Henskens

Een feest dat wordt georganiseerd door De Ronde Tafel 136 van Lansingerland. Een groep die – en dat heeft heel Lansingerland en omgeving in de achterliggende jaren kunnen ervaren – weet hoe een goed feest gevierd kan worden. Neem alleen al het jaarlijkse themafeest in de TOGB hal waarvoor de kaarten al bijna verkocht waren voor ze konden worden gedrukt!

Uniek

Ditmaal geen verkleedfeest, maar een jubileumeditie, want De Ronde Tafel 136 viert het 40ste bestuursjaar. Van het bestuur kreeg de organisatiecommissie – bestaande uit voorzitter Lars de Wit, Jeroen van der Ploeg, Ruud Bergenhenegouwen, Gerard de Koning, Sjoerd van Hout en Oldrik Beelen – de opdracht om dit naderende jubileumfeest nog mooier aan te pakken. Anders en nog origineler dan vorige feesten; een uniek feest met een unieke invulling. Met de aandacht op artiesten in plaats van een thema; een 18+ tentfeest.
Lars: “Voor de zomervakantie zijn we al van start gegaan met de voorbereidingen. Het feest werd in grote lijnen opgezet, waarna we met de plannen naar de gemeente stapten met de vraag of dit feest een kans van slagen zou hebben, maar belangrijker nog; of de gemeente een plek had om een dergelijk groot feest te realiseren, want er moest plaats zijn voor een kleine 4000 gasten. Het feest kwam als geroepen en zowel de gemeente als wij waren blij: het evenemententerrein in het park vlakbij het zwembad! Dé ideale plek voor een dergelijk feest en daar ook voor aangelegd. We hopen dat de meeste bezoekers lopend of met de fiets komen; dan kunnen die van iets verder weg hun auto nog ergens parkeren.”

Artiesten

De artiesten konden worden gecontracteerd: Lange Frans, Ali B, Sharon Doorson, Xander de Buisonjé met z’n live band en DJ Maurice. Inmiddels staat op de site www.concertatthepark.nl alle relevante informatie over het feest. Over het bestellen van een ticket, maar ook dat je – als je van plan bent met een groep van meer dan 25 personen te komen – even contact op kunt nemen voor de mogelijkheden. Er zijn sponsormogelijkheden voor bedrijven waar al flink gebruik van wordt gemaakt en ook VIP tafels staan klaar. Leuk is de video die Lange Frans opnam over het feest; ook die staat op de site.

Goede doelen

Aan een feest van De Ronde Tafel zitten altijd meerdere goede doelen gekoppeld.
“Om de verbinding van de drie dorpskernen (waar de leden van De Ronde Tafel vandaan komen) extra accent te geven en bovendien, omdat we het feest voor heel Lansingerland (en omgeving) organiseren hebben we uit elke kern drie goede doelen gekozen. Voor Berkel en Rodenrijs zijn dat Scouting, TOGB en HBR, voor Bergschenhoek BVCB, The Orioles en LTC Triomf en voor Bleiswijk Soccer Boys, Weidevogels en LTV Bleiswijk. De clubs zijn ook bij de kaartverkoop betrokken. Hun achterban kan een kaartje met korting kopen en daar krijgt de vereniging vervolgens ook zelf een deel van. Tijdens de feestavond zal aan elke club een gelijk bedrag worden overhandigd, aangevuld met het bedrag van de verkochte kaarten. De clubs leveren bovendien hand- en spandiensten voor, tijdens en na het feest.”

De Ronde Tafel

Matijs van Rijn werd dit jaar de voorzitter van De Ronde Tafel 136, een club van op dit moment 19 leden die allemaal wonen of werken in Lansingerland en lokale betrokkenheid hebben. Bovendien allemaal onder de 40 jaar.
“De aanstelling geldt voor een jaar, waarbij de voorzitter zelf een penningmeester en secretaris zoekt. Vervolgens worden commissies samengesteld. Een feestcommissie, een BtoB-, een familie (onder andere het Sinterklaasfeest)- en een handenuitdemouwencommissie. Iedereen heeft een taak binnen de club. Twee maal per maand – de eerste en derde dinsdag – komen we bij elkaar: voor zowel een korte avond bij Brasserie Edelweiss als een langere waarvoor een spreker wordt uitgenodigd of een onderwerp centraal staat. Nieuwe leden worden voorgedragen door een lid of een voormalig lid.”
De voorzitter kijkt uit naar het grote tentfeest dat dit jaar wordt georganiseerd. “Door een goede commissie waarvan de leden elk een eigen onderdeel voor hun rekening nemen; een onderdeel dat hen ligt en waar ze goed in zijn. De organisatie staat in grote lijnen vast; nu worden de laatste puntjes op de i gezet. Het mag en zal een onvergetelijk jubileumfeest worden, daar zijn we nu al van overtuigd!”

Check Also

Berkel – HVC’10 haalt het einde niet

Berkel en Rodenrijs - De eerste confrontatie tussen Berkel en HVC '10 uit Hoek van Holland was in een 3-0 overwinning voor Berkel geëindigd. In de terugwedstrijd stond Berkel een kwartier voor tijd met 2-1 voor. Toen sloeg de vlam in de pan en bracht zelfs een ingelaste afkoelingsperiode van scheidsrechter Ernstjan van der Perk uit Leiden geen uitkomst, ondanks een drie kwartier onderhandelen Hierdoor krijgt deze wedstrijd nog een staartje van 16 minuten.

Geef een reactie