zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Algemeen » Groot collectief zonnedak bij Oostland Company

Groot collectief zonnedak bij Oostland Company

Groot collectief zonnedak bij Oostland Company

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 26 januari startte de crowdfunding voor het plaatsen van 1.457 zonnepanelen voor Zonnedak Oostland bij Oostland Company aan de Hendrik Driessenweg. Na 17 uur was dit zonne-energieproject gefinancierd. Meer dan 300 ZonneDelers hebben bijgedragen en zo het project op 100% gezet.

Het is het grootste collectieve zonnedak van Zuid-Holland, bedoeld voor huishoudens die zelf niet in staat zijn om zonnepanelen op eigen dak te plaatsen. Zo kunnen deelnemers op een eenvoudige manier profiteren van zonne-energie. Iedereen kon meedoen aan het project, ongeacht woonplaats of energieleverancier.
Oostland Company is een familiebedrijf waar nu de vierde generatie aan het roer staat. Zij stellen derden in staat om virtueel een zonnepaneel op het dak van het bedrijf neer te leggen. Met dit zonnedak wordt de volgende stap gezet in het verduurzamen van het bedrijf. De zonne-energie zal direct gebruikt worden door het paprikabedrijf voor de koeling van de paprika’s en de sorteermachines.
Via Zonnedak Oostland werden de panelen aangeboden op ZonnepanelenDelen.nl. Dit platform, door de Verenigde Naties genomineerd voor de Momentum-for-Change Lighthouse activity award om klimaatverandering tegen te gaan, verbindt zonne-energieprojecten aan particulieren die zelf geen (geschikt) dak hebben voor zonnepanelen.

130 huishoudens

De zonnepanelen worden op verschillende dakdelen van Oostland Company geplaatst en zullen in het eerste volledige productiejaar stroom opwekken gelijk aan het elektriciteitsverbruik van circa 130 huishoudens. Via een subsidie vanuit de overheid is zekerheid ingebouwd door gedurende de looptijd een minimumprijs per duurzame eenheid opgewekte stroom (kWh) af te geven. Op basis daarvan is een aantrekkelijk rendement te behalen én wordt gezorgd voor meer duurzame energie.
Informatie: www.zonnepanelendelen.nl/project/oostland.

Check Also

Beheerder De Leeuwerik gezocht

Welzijn Lansingerland is een organisatie waar vrijwilligers en beroepskrachten samen een breed diensten- en activiteitenaanbod …

Geef een reactie