woensdag 19 december 2018 | week 51
Home » Lezersschrijven » Tekort aan verzorgsters De Tuinen

Tekort aan verzorgsters De Tuinen

Wat is er aan de hand in de Laurens keten? Het aantal verzorgsters wat ziek of overwerkt is, neemt met de dag toe. Bijna elke middag staat er gedurende enige tijd één verzorgster op 18 bewoners met dementie in De Tuinen in Bleiswijk. Het is wachten op een ernstige gebeurtenis. Met grote regelmaat worden familieleden en bezoekers gevraagd op hen te letten, omdat er dan helemaal niemand aanwezig is. Ondanks dat dit al een jaar lang door o.a. de Cliëntenraad als onacceptabel is vastgesteld, verandert er niets. Naar buiten toe doet men het echter voorkomen, dat het aantal verzorgsters op peil is. Niets is minder waar.
Men zou dan het idee hebben om alle mogelijke middelen te gebruiken om nieuw geschoold personeel aan te trekken. Waarom dan niet de meest voor de hand liggende? Waarom personeel zoek in Amsterdam of in Rusland terwijl je dat niet dichtbij doet in bijvoorbeeld in Bleiswijk of Lansingerland? Men heeft plakkaten voor werving bij de ingang van De Tuinen opgehangen, alsof heel Bleiswijk daar elke dag voorbij komt. Waarom niet in het grootste weekblad van Lansingerland De Heraut of in andere weekbladen?
Betekent het dat Laurens helemaal niet van plan is om nieuw personeel aan te gaan trekken en het geld liever in eigen zak steekt? Intussen is het gewoon wachten op een ongeluk. Hopelijk blijft ons rampspoed bespaard, maar ik wil deze kreet wel gemeld hebben.
Wat moet er gebeuren voor Laurens wakker wordt?

Antoon E. Derix
Bleiswijk
Ex-lid Cliëntenraad

Check Also

Coopertest

In de afgelopen Heraut meldt de heer Visser het min of meer wegens de grote …

Geef een reactie