zondag 20 januari 2019 | week 03
Home » Commentaar » Het gaat om ónze gezondheid!

Het gaat om ónze gezondheid!

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen had ik als speerpunt toch wel verwacht dat het over de gewenste uitbreiding van het aantal vliegbewegingen van Rotterdam The Hague Airport zou gaan. Dat blijkt heel naïef van me te zijn. In de persoonlijke gesprekken met de lijsttrekkers van de negen lokale partijen komt het niet aan de orde, niemand ligt er wakker van. Wethouder Simon Fortuyn ‘wil het dossier tot een goed einde brengen’. Wat zou zijn partij onder ‘leefbaar’ verstaan? De Gezondheidsraad is volstrekt duidelijk over de gezondheidseffecten van uitstootgassen en fijnstof die we teveel inademen. In een vlak daarvoor gehouden interview met deze krant legt de hoogleraar kinderlongziekten uit wat stapeling van risicofactoren voor het individu betekent. Hij doet de ferme uitspraken over luchthaven RTHA die ik van onze politici zou verwachten. Maar beste mensen, het kán nog, we hebben nog zeven weken totdat uw stem telt! In die tussentijd kunt u tegen de schenen van uw favoriete partij trappen en zeggen dat ze in de benen moeten komen! Genoeg met al dat collegiaal overleg, handjes schudden en schouderklopperij! We laten The Hague zien dat het om ónze leefomgeving, om ónze gezondheid en die van onze kinderen gaat!
Wat zou er gebeuren als de minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen of staatssecretaris Stientje van Veldhoven op het bordes van ons ‘Huis van de Samenleving’ zou staan en uit zestigduizend (kuchende) kelen zou horen ‘Stop de overlast!’ Het is écht genoeg na de A16-Rotterdam die ons door de strot is geduwd. We laten onszelf niet weer wegstoppen in vergaderzalen om dossiers naar tevredenheid te kunnen sluiten! Actie in Lansingerland?

Freek J. Zijlstra

Check Also

Follow the money

Het wijzigen van bestemmingsplannen, waarbij sprake is van ingrijpende veranderingen in de directe woonomgeving door …

Geef een reactie