maandag 25 maart 2019 | week 13
Home » Politiek » Michiel Muis gaat uit van de eigen kracht van mensen
Michiel Muis.

Michiel Muis gaat uit van de eigen kracht van mensen

Michiel Muis gaat uit van de eigen kracht van mensen

Lansingerland – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande publiceren we het kennismakingsgesprek met lijsttrekker Michiel Muis van D66.

Peter Tetteroo

Wie is Michiel Muis?

Michiel Muis (45) komt uit Rotterdam en heeft twee oudere broers. Hij is opgegroeid in de Kruidenbuurt te Ommoord. 18 jaar getrouwd met Els, heeft twee zonen van 15 en bijna 17, woonde acht jaar in de Vissenbuurt te Bergschenhoek en nu een jaar of 12 in de Berkelse Westpolder.

Hoe ben je opgeleid en waar ligt je expertise?

Michiel: “Na mijn studie communicatie bleek het lastig om daar werk in te krijgen en toen ben ik ’s avonds de PABO gaan doen. Ik heb voor de klas gestaan in het Oude Noorden van Rotterdam, maar na een paar jaar ben ik toch teruggegaan naar de communicatie. Mijn werkervaring strekt zich uit over zo’n 20 jaar van communicatie tot woordvoering voor- en advies geven aan bestuurders van verschillende overheden. In de avonduren ben ik nog bestuurskunde gaan studeren aan de Erasmus Universiteit. Daar is mijn interesse voor de politiek ontstaan. Ik werk nu als teamleider communicatie bij de grootste woningcorporatie van Den Haag, Staedion. Naast mijn werk ben ik betrokken bij de bloeddonorvereniging en de beroepsvereniging voor communicatieprofessionals.”

Wat vind je naast de politiek leuk om te doen?

“We maken graag stedentrips met het gezin. Met mijn vrouw ga ik naar voorstellingen die zij uitkiest (gelukkig) en we relaxen in de sauna. Ik sta bijna elke wedstrijd bij het hockeyen van mijn zoons langs de lijn en fitness een beetje. Een echte passie heb ik voor creatieve hobby’s zoals fotografie, etsen, zeefdrukken, schilderen en vooral beeldhouwen. Zelf een beeld uit steen hakken geeft mij ontzettend veel voldoening en ik wil daar weer meer tijd voor gaan zoeken. Ik zet nu eerder werk van mij op Instagram (sculptures_mm).”

Wat is je drive om politiek actief te zijn?

“Als je iets wilt veranderen moet je actief mee doen, langs de zijkant roepen is zinloos. Je moet initiatief nemen, medestanders zoeken en flexibel zijn, dan kun je veel positief veranderen. Ik ga uit van de kracht van mensen, mensen die vrij zijn om te beslissen. Ik streef naar overeenstemming. Ik vind dat je niemand moet uitsluiten en er voor alle inwoners moet zijn.”

Wat wil je met jouw politieke partij bereiken?

“Werken aan een duurzame en gezonde gemeente. Goede voorzieningen en leven in de brouwerij. Zorgen voor gelijke kansen op werk, huis en zorg op maat. Ik vind dat je vroeg moet investeren om te voorkomen dat er groepen ontstaan die vertrekken vanuit een achterstandspositie. Het onderwijs is daar de basis voor en daarom moeten we alles op alles zetten om goede scholen te hebben en te houden. Mensen bij wie het onverhoopt toch tegen zit, willen we helpen met omscholing, passend werk en zorg. Voor een gezonde leefomgeving voor nu en later moeten we omschakelen naar duurzame energiebronnen. Er moeten goede fietspaden zijn. Het openbaar vervoer kan beter en woningbouw moet gericht zijn op duurzaamheid. De politiek kan niet alles regelen, mensen moeten zelf meer te zeggen krijgen en initiatief nemen. De overheid moet helpen ideeën en initiatieven van inwoners te realiseren. Daar zetten wij ons als D66 voor in.”

Check Also

Recreatieschap Rottemeren als natuurparel van de woonomgeving

Lansingerland - Commissie Ruimte besprak op dinsdag 12 maart jl. de kaders voor de ontwikkeling van het Recreatieschap Rottemeren. Het is meer een koers op hoofdlijnen waarbij ambities zijn geformuleerd. Natuurliefhebbers die actief werkzaam zijn in het gebied zijn bezorgd, maar anderen zien juist mogelijkheden om het gebied te vermarkten. De politieke partijen zijn nog bezig hun eigen rol te bepalen.

Geef een reactie