dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » fbpost » Gewoon te gek met Berkelse Toneel Groep

Gewoon te gek met Berkelse Toneel Groep

Gewoon te gek met Berkelse Toneel Groep

Lansingerland – Het is weer zover. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari voert de Berkelse Toneel Groep Lansingerland in zalencentrum Rehoboth het blijspel ‘Gewoon te gek’ op, geschreven door Ton Davids.

Trees Borkus-Henskens

Mathilde, Femmie, Isa en Bri- vier ex-psychiatrische patiënten – wonen in Huize van Speykstraat. De sociotherapeute Toos moet hen helpen hun plaatsje in de normale maatschappij te heroveren. Mathilde wil kunstenares worden, Femmie blijft geobsedeerd door zelfmoord, Isa is een cynicus met een scherpe tong en Bri raakt regelmatig in een dip, omdat haar biologische tuin de meest bizarre en onherkenbare dingen voortbrengt. De bewoners lijken nog niet echt op normale mensen. De wethouder, die verantwoordelijk is voor de subsidie van Huize van Speykstraat, komt dus maar een keer poolshoogte nemen. Het ziet er naar uit dat de geldkraan wordt dichtgedraaid en de bewoners terug moeten naar de inrichting. Toos geeft voor het geplande bezoek duidelijke instructies hoe de bewoners zich moeten gedragen als de wethouder komt, maar deze betutteling schiet de bewoners in het verkeerde keelgat. Zij besluiten om zowel Toos als de wethouder duidelijk te maken dat zij best hun eigen boontjes kunnen doppen.
Op eigen ‘gekke’ wijze bezorgen zij hun gasten een zeer bijzondere avond. Hierbij krijgen zij onverwacht hulp van hun nieuwe buren. De buurman blijkt (dat vindt hij zelf) een talentvol goochelaar en de buurvrouw tracht op deze avond wat artikelen van Topdoos aan de man te brengen. Zeer bekwaam blijven de ex-patiënten de baas en regelen de zaakjes met durf en een beetje bedrog.

Rollen

De rollen worden weer vakkundig op de planken gezet door Renate Bes, Lucienne van den Berg – beiden na enkele jaren van afwezigheid weer terug – , Linda Rens, Esmé van de Plasse, Annemarie Loman, Arnold Tousain, Aad Hulst en Dorie Berkhout. De regie is in handen van Vivien Erwich, souffleuse is Emmy van der Hoeven, licht en geluid verzorgt Jeroen van den Berg en toneelmeester is Aad Hulst.
Kaarten zijn in Berkel en Rodenrijs verkrijgbaar bij: Kantoorboekhandel Van Atten in de Kerkstraat,
Primera van der Poel in de Wilhelminastraat, Argos Tankstation G.S. van de IJssel B.V. aan de Wilgenlaan of op de avond van de voorstellingen aan de zaal in Rehoboth aan de Wilhelminastraat. Zaal open om 19.30 uur, begin van de voorstelling 20.00 uur.

Check Also

SeniorWeb Lansingerland start met nieuw cursusseizoen

Lansingerland - Eind januari gaat SeniorWeb weer van start met het nieuwe cursusseizoen. Om iedereen kennis te laten maken met het brede aanbod wordt op dinsdag 15 januari de gratis toegankelijke informatie- en inschrijfdag gehouden over computer-, smartphone- en tabletcursussen en workshops.

Geef een reactie