dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » fbpost » Gemeentehuis, het huis van de samenleving

Gemeentehuis, het huis van de samenleving

Gemeentehuis, het huis van de samenleving

Lansingerland – In de commissievergadering Algemeen Bestuur van 17 januari bespraken de commissieleden en het college hoe er van het gemeentehuis een huis voor de bewoners gemaakt kan worden.

Het college stelt voor om het gemeentehuis efficiënter en duurzamer in te gaan zetten. Het gemeentehuis moet een toegankelijke locatie worden voor inwoners, verenigingen en ondernemers en open gesteld worden voor gebruik door maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties, kunst, cultuur, muziek, voorstellingen, vergaderingen voor externe bedrijven en wat dies meer zij. Men kan ruimte huren voor commerciële activiteit of tegen kostprijs of zelfs gratis voor maatschappelijke organisaties. Zo is het mogelijk om wat geld te verdienen, maar het doel is voornamelijk om burgers een mogelijk podium te geven voor het bekend maken, het organiseren van hun activiteiten.
Wouter Hoppenbrouwer van Leefbaar 3B kwam met het voorstel om dit ‘Het Huis van de Samenleving’ te noemen. Over het algemeen vonden de commissieleden het een nobel streven om het gemeentehuis open te stellen voor genoemde activiteiten. Er zijn wat vragen over de mogelijkheid van oneerlijke concurrentie. Wat als je een voorstelling organiseert in het gemeentehuis en er hoeft niet betaald te worden en bijvoorbeeld bij The Point moet er voor zoiets wel betaald worden? Over deze zaken moet een heldere afspraak worden gemaakt.

Toezegging

Wethouder Albert Abee: “Ik zeg toe dat we het voorstel van raadslid Hoppenbrouwer overnemen om dit ‘Het Huis van de Samenleving’ te noemen. We gaan na een jaar evalueren en het gaat niet primair om geld verdienen, maar om hier bruisende activiteiten te krijgen. We zullen proberen het geld voor de de gratis evenementen terug te verdienen door verhuur voor commerciële activiteiten”.

Check Also

Een Lansingerland voor iedereen

Lansingerland - Burgemeester Pieter van de Stadt hees vrijdagochtend 11 januari in alle vroegte de regenboogvlag in top bij het gemeentehuis van Lansingerland. “We zijn een gemeente die open staat voor alle burgers; een gemeente dus die er is voor iedereen!” onderstreepte de burgemeester daarbij.

Geef een reactie