zondag 20 januari 2019 | week 03
Home » Algemeen » Brasserie Edelweiss getroffen door brand

Brasserie Edelweiss getroffen door brand

Oorzaak nog niet bekend

Brasserie Edelweiss getroffen door brand

Berkel en Rodenrijs – Even over half acht kreeg de brandweer maandagavond 15 januari een melding van een brand in Berkel Centrum. Even leek het er op dat Albert Heijn hierdoor getroffen was, maar het bleek in de naast gelegene Brasserie Edelweiss.

Omdat het om een gebouwbrand ging reden niet alleen de SIV, maar ook twee tankauto’s en een ladderwagen uit. In beide panden bleek rookontwikkeling. In de brasserie waren geen personen aanwezig. Medewerkers en klanten van Albert Heijn waren inmiddels allemaal naar buiten. Er bleek brand ontstaan in het magazijn van de brasserie die met een straal hogedruk geblust kon worden. Tien minuten na aankomst van de brandweer kwam al het sein brand meester. In de supermarkt werden nog wel enkele plafondplaten verwijderd om te controleren of daar alles veilig was.
“De schade is bij ons tot een minimum beperkt,” aldus assistent manager Arthur Roest van Albert Heijn. “Maar we leven wel mee met de buren, want die zijn flink gedupeerd.”

Onderzoek

Arno Ganahl, de eigenaar van Brasserie Edelweiss in Berkel Centrum, vertelt: “Nadat we de zaak om kwart over zes hadden gesloten kreeg ik even na half acht een telefoontje dat er rook uit de brasserie kwam. Er bleek brand te zijn ontstaan in het magazijn. De brandweer was ter plaatse en had alles ook snel onder controle. Er doen jammer genoeg allerlei verhalen de ronde over de oorzaak van de brand, maar daar is nog niets over bekend. Er wordt een nader onderzoek verricht naar de juiste oorzaak. Nu is het zaak alles zo snel mogelijk aan kant te krijgen, zodat we onze klanten weer kunnen ontvangen.”

Check Also

Vampire Academy in ’t Web

Bleiswijk – Theater ’t Web vertoont elke eerste zaterdag films voor de jeugd en voor …

Geef een reactie