woensdag 21 februari 2018 | week 08
Home » Commentaar » Blue Monday

Blue Monday

Inmiddels zijn we in de derde week van januari beland en waarschijnlijk zijn veel goede voornemens door menigeen al weer in de kast gezet. Waarom? Omdat januari nou eenmaal niet de beste maand is om te beginnen met uitdagingen. Januari is de somberste maand van alle maanden qua licht en slecht weer en veel mensen hebben een beetje tekort aan euro’s na de dure decembermaand.
Wat zou kunnen helpen is de dag te beginnen met een positieve gedachte. Op het moment dat je uit je bed stapt even denken aan iets waar je heel dankbaar voor bent. En dat kan van alles zijn. Voor een leuk app-berichtje, een huisdier wat op je wacht, een boodschap die iemand voor je doet, vrijwilligerswerk wat je zelf doet, een goede gezondheid, een fijne baan, een dak boven je hoofd, in een land leven zonder oorlog. Alles lijkt vanzelfsprekend, maar is dat ook zo? Die dankbaarheid maakt positief en dat is precies waar sommige mensen in deze maand behoefte aan hebben. Gelukkig hebben we Blue Monday al achter ons gelaten. De meest depressieve dag van het jaar was afgelopen maandag. Vanaf nu kan het alleen maar lichter worden.

Annelies Moerel

Check Also

Bezorgers bedankt!

Kanjers zijn het, de bezorgers van De Heraut. Door weer en wind stappen ze wekelijks …