dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Politiek » Themabijeenkomst CDA over veiligheid
Lansingerland - Mensen en bedrijven in Lansingerland moeten veilig zijn en zich veilig voelen. Dit is een speerpunt voor het CDA in Lansingerland. Woensdag 24 januari organiseert het CDA daarom een themabijeenkomst over dit onderwerp. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Themabijeenkomst CDA over veiligheid

Lansingerland – Mensen en bedrijven in Lansingerland moeten veilig zijn en zich veilig voelen. Dit is een speerpunt voor het CDA in Lansingerland. Woensdag 24 januari organiseert het CDA daarom een themabijeenkomst over dit onderwerp. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Veiligheid kent allerlei onderdelen zoals inbraak veiligheid, sociale veiligheid, veiligheid op werk, drugsgebruik en criminaliteit, veiligheid in het verkeer, radicalisering, milieu en cyber criminaliteit. Maar ook een onderwerp als het omzien naar verwarde personen past in dit rijtje. Op diverse plekken wordt al gewerkt met een soort wijk-GGD’er. Deze persoon houdt problemen klein, verlicht het werk van de politie en voorkomt dat zaken escaleren

Bijeenkomst

Hoe kan veiligheid worden verbeterd? Door cameratoezicht en goede verlichting? Wat kunnen burgers en bedrijven zelf doen? Bijvoorbeeld buurtpreventie en betrokkenheid binnen school en gezin?
Woensdag 24 januari organiseert CDA Lansingerland een avond over deze thema’s in Spectrum Jongeren Centrum, Groeneweg 49 – 53, Bergschenhoek (achterkant Sporthal De Ackers). Vanaf 19.30 uur staan koffie en thee klaar. Aanvang 20.00 uur.
Inleiders zijn Chris van Dam, lid Tweede Kamer CDA, Karel Neelis van Buurttoezicht Lansingerland, mogelijk een vertegenwoordiger van de gemeente en Hans van der Stelt, CDA raadslid Lansingerland. Vanuit de slogan: Veiligheid organiseer je samen, is iedereen van harte welkom om mee te denken en te praten.

Check Also

Afvalscheiding moet en kan beter!

Lansingerland - De raadsleden van commissie Ruimte werden op woensdag 12 december jl. tijdens een Beeldvormingsavond geïnformeerd over de mogelijkheden om het scheiden van huisafval te verbeteren. Een afweging tussen landelijk gestelde doelen en wat dat eenmalig gaat kosten, zal over enkele maanden gemaakt moeten worden.

Geef een reactie