zondag 20 januari 2019 | week 03
Home » Algemeen » Granny’s Finest bij Herstelhotel Bleiswijk
Ed Noordman en Gerrie Smits van het Herstelhotel Bleiswijk. Foto's: Marianne Karsemeijer.

Granny’s Finest bij Herstelhotel Bleiswijk

Granny’s Finest bij Herstelhotel Bleiswijk

Bleiswijk – Herstel Hotel Medisch Hart heeft het hippe concept Granny’s Finest naar Bleiswijk gehaald. Granny’s Finest is een modemerk waarbij jonge ontwerpers en senioren samenwerken aan handgemaakte producten. Van elkaar leren en gezelligheid spelen een grote rol bij deze club.

Marianne Karsemeijer

Het idee voor Granny’s Finest ontstaat in 2009 als één van de oprichters, Niek van Hengel, in gesprek raakt met een oudere dame in een verzorgingshuis die een sjaal aan het breien is. Samen met zijn vriend Jip Pullens bedenkt hij een concept waarbij de ontwerpen van jonge talentvolle mensen gekoppeld worden aan de kennis van ouderen van het ambacht breien en haken. Zo ontstaat het idee om breiclubs op te richten als ontmoetingsplek voor ouderen waar zij aan de slag kunnen met de ontwerpen van de jongeren. Op 19 juli 2011 wordt Granny’s Finest opgericht. Het blijkt een succes te zijn. Door de link met jonge ontwerpers is het stoffige imago van breien en haken in één klap verdwenen. Granny’s Finest werkt met hoogwaardige materialen van veelal natuurlijke garens. Elk product bevat een persoonlijke groet van de dame die het gemaakt heeft. Inmiddels is er in Rotterdam een winkel geopend waar de producten verkocht worden en ook bij de Bijenkorf zijn de producten te koop.

Herstel door gezelligheid

Mariëlle Noordman van het Herstelhotel in Bleiswijk is erg blij dat ze erin geslaagd zijn het succesvolle concept naar Bleiswijk te halen. De breiclub wordt wekelijks op donderdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur gehouden in de lounge van het hotel.Tijdens de club worden de nieuwe patronen overhandigd en kan er kennis worden uitgewisseld over het handwerken en de patronen. Voor ieder niveau is er een patroon. Bovendien kan er natuurlijk over van alles en nog wat gepraat worden. Deelname kost niets en tijdens het handwerken wordt er koffie of thee met iets lekkers geserveerd. “We hopen zo de cohesie tussen ouderen te bevorderen”, zegt Mariëlle, “en dat er vriendschappen ontstaan tussen zowel mensen die in het hotel verblijven als mensen van buitenaf. We weten dat het herstel bevorderd wordt door gezelligheid”.

Andere activiteiten

Naast de breiclub zijn er nog meer activiteiten in het herstelhotel. Zo kunt u altijd binnenlopen voor een gezellig kopje koffie in het sfeervolle café. Er kan ook een maaltijd genuttigd worden. Tussen de middag kost dit € 10,-. ’s Avonds wordt een uitgebreider menu geserveerd en kan er een keuze uit twee maaltijden worden gemaakt. De kosten zijn € 20,–. Op de zondagochtend wordt een uitgebreide brunch geserveerd, ook voor mensen van buitenaf. Voor deze activiteiten is het wel noodzakelijk om te reserveren.

In het Herstelhotel verblijven gasten die een (tijdelijke) lichamelijke beperking hebben. Bijvoorbeeld mensen die moeten herstellen van een operatie, een longziekte of een andere aandoening. Alle medische zorg, zoals fysiotherapie, is in het Medisch Hart aanwezig. Ook kunnen mensen in het hotel verblijven als de vaste (mantel)zorger er tijdelijk niet is. Heeft u vragen of wilt u een keer komen kijken, dan kunt u contact opnemen met het Herstelhotel tel.: 010 – 870 99 99 of mailen naar info@herstelhotelbleiswijk.nl.

Check Also

Extra ritten buslijn 173 naar station

Lansingerland – Vanaf maandag 7 januari rijdt buslijn 173 ook in de avond en op …

Geef een reactie