zondag 20 januari 2019 | week 03
Home » Algemeen » Senioren ontmoeten elkaar bij de Open Tafel in Ontmoet!

Senioren ontmoeten elkaar bij de Open Tafel in Ontmoet!

Senioren ontmoeten elkaar bij de Open Tafel in Ontmoet!

Bergschenhoek – Elke tweede en vierde donderdag van de maand is er gelegenheid om met elkaar een warme middagmaaltijd te eten in sociaal café Ontmoet! van Welzijn Lansingerland, in gebouw de Stander in Bergschenhoek.

Marianne Karsemeijer

De ontmoetingsplek is nieuw, maar de Open Tafel bestaat al heel wat jaren. Heel veel ouderen wisten door de jaren heen de weg naar de Smitshoek te vinden, voor een gezellige, gezamenlijke maaltijd. Sinds de opening van de nieuwe locatie nemen er echter minder ouderen deel aan de maaltijden. Dat is jammer, want samen eten is een laagdrempelige manier om elkaar te ontmoeten en blijft erg gezellig.

Nieuwe coördinator

Anita Goudswaard is de nieuwe coördinator van de Open Tafel. Ze vertelt er enthousiast over. Huize Sint Petrus in Berkel en Rodenrijs verzorgt de maaltijden. De deelnemers betalen € 7,50. Doordat alles geregeld wordt door vrijwilligers kan de Open Tafel budgetneutraal draaien. Zo zijn er twee chauffeurs die om de beurt de maaltijden bij Petrus ophalen en na afloop weer terug brengen. Ook zijn er twee groepen van drie gastvrouwen die de gang van zaken regelen tijdens de maaltijd.

Erg gezellig

Tijdens de maaltijd die bestaat uit soep, een hoofdgerecht, een toetje en koffie, wordt er heel wat afgepraat door de deelnemers, deze keer allemaal dames. De meeste deelnemers komen uit Bergschenhoek, uit de Smitshoek of uit de kern van het dorp en soms ook uit Bleiswijk. Anita benadrukt dat de Open Tafel voor iedereen uit Lansingerland toegankelijk is. Het zou fijn zijn als meer mensen de weg naar de Stander weten te vinden. De eerstvolgende Open Tafel is op donderdag 25 januari van 11.30 tot 13.30 uur. Opgeven kan via Welzijn Lansingerland 010 – 522 55 45. Ook voor andere activiteiten kunt u terecht in sociaal café Ontmoet! Komt u gerust eens kijken!

Check Also

Oud en nieuw

En? Heb je al goede voornemens voor het nieuwe jaar? Iedereen heeft zo zijn goede …

Geef een reactie