woensdag 17 januari 2018 | week 03
Home » Advertorial » Crea Irene bezorgt je kriebelende vingers en inspiratie

Crea Irene bezorgt je kriebelende vingers en inspiratie

Crea Irene bezorgt je kriebelende vingers en inspiratie

Bleiswijk – Voor de inwoners van Bleiswijk en omgeving is Crea Irene al lang geen onbekende meer, maar nu de handwerkzaak is verhuisd van een woonhuis naar een schitterende en ruime winkel aan de Dorpsstraat zal ook een groter publiek uit de wijde omtrek mee kunnen komen genieten van het uitgebreide assortiment in de schitterende zaak.

Het begon enkele jaren geleden toen Irene na een druk werkzaam leven wat meer tijd kreeg en aan de slag ging met het breien van een sjaal en een knuffel. Al snel kwam de vraag om haar heen of zij die breikunst ook aan anderen kon leren. Ze ging op zoek naar mooie wol en leverde die ook aan de cursisten die bij haar thuis het breien en haken leerden. Het werd een heel bedrijfje en ook echtgenoot Hans kreeg er schik in. Hij nam de inkoop voor z’n rekening en vervolgens kwam er een winkeltje aan huis dat elk weekend geopend was.

Groei

De groei zat er flink in en langzaam maar zeker namen de creatieve artikelen en activiteiten bezit van het woonhuis. Naast Irene kwam ook Debbie – die ooit binnen kwam als klant – lessen verzorgen en helpen in de winkel. Toen bekend werd dat er nieuwe winkels kwamen aan het einde van de Dorpsstraat (op de plek van De Vluchtheuvel) oriënteerden Irene en Hans zich op een verhuizing van alle spullen. “Zo’n kans en zo dicht in de buurt: dat komt maar één keer voorbij,” realiseerden zij zich. De winkel werd casco opgeleverd, waarna plannen werden gemaakt voor de indeling die vervolgens samen met vakmensen werd opgebouwd.

Eldorado

Crea Irene is een eldorado voor de handwerkliefhebber, maar dat niet alleen, want naast rekken en kasten vol garens (wol, acryl, katoen, combigarens, mohair, alpaca en merino) en alle accessoires die nodig zijn om die garens te verwerken kan men er tevens terecht voor een uitgebreid assortiment aan fournituren. Alles wat je bij een naaimachine nodig hebt. En is het er niet, dan kan het worden besteld. Daarnaast een uitgebreide kast vol leuke brei- en haakboeken om ideeën uit op te doen. Tevens een grote collectie DMC borduurgaren, borduurstof, Gütermann naaigaren en quiltgaren. En dan zijn honderden artikelen nog niet opgenoemd. Kijk voor meer info op www.creairene.nl, op Crea Irene Facebook of loop eens langs in de Dorpsstraat 91.

Check Also

Minuut gratis winkelen goed voor ruim 200 euro

Berkel en Rodenrijs - Op radiozender 100% NL was vorige maand een winactie, waarbij Hoogvliet een prijs beschikbaar stelde; een minuut gratis winkelen. Luisteraars konden hieraan deelnemen door de Kerst Top 10 te voorspellen. Sharon Ommering voorspelde dat Marco Borsato op de eerste plek zou eindigen en werd daarmee de winnaar.