maandag 21 januari 2019 | week 04
Home » fbpost » Leer de ‘geheimen‘ van computer, smartphone en tablet te ontdekken en gebruiken

Leer de ‘geheimen‘ van computer, smartphone en tablet te ontdekken en gebruiken

Leer de ‘geheimen‘ van computer, smartphone en tablet te ontdekken en gebruiken

Lansingerland – Het nieuwe cursusprogramma van SeniorWeb Lansingerland is weer uit. Met daarin een aantrekkelijk cursus- en workshopaanbod voor het voorjaar 2018 dat gegeven gaat worden in de vier leercentra van Lansingerland.

Trees Borkus-Henskens

Door het team van SeniorWeb, bestaande uit achttien docenten/begeleiders die zich op vrijwillige basis inzetten, wordt op verschillende locaties in kleine groepen les gegeven; in de drie vestigingen van Bibliotheek Oostland en tevens in de Rabobank te Bergschenhoek.

Informatiebijeenkomsten

Op dinsdag 16 januari kan iedereen kennis maken met de computer-, smartphone- en tabletcursussen die SeniorWeb Lansingerland vanaf februari organiseert in samenwerking met Bibliotheek Oostland en Rabobank Zuid-Holland Midden. Iedereen is van harte welkom op één van de volgende locaties: in Bergschenhoek in De Stander, Wilhelminastraat 1a, aanvang 10.00 uur, in Bleiswijk in de vestiging van Bibliotheek Oostland, Dorpsstraat 7, aanvang 14.00 uur, in Berkel en Rodenrijs in de vestiging van Bibliotheek Oostland, Nieuwstraat 25, aanvang 20.00 uur.
Jan Otter van SeniorWeb vertelt hierover: “Vrijwilligers van SeniorWeb Lansingerland geven informatie om uw vaardigheden met de computer, uw smartphone of tablet te vergroten. Ook als u nog helemaal niet bekend bent met computers of internet. U kunt zich meteen inschrijven voor de cursus van uw keuze, want de belangstelling is groot en vol is vol.”

Nieuw

Naast onder andere de Computerles voor Beginners, Kennismaken met Windows 10, Orde brengen in de pc en foto/videobewerking, iPad, workshops voor Android tablets zijn er twee nieuwe workshops in het programma opgenomen.
“We merken dat er een groeiende interesse is naar het gebruik van de smartphone en hebben dat daarom opgenomen in het programma. Bovendien in samenwerking met de Rabobank de workshop ‘veilig mobiel Rabo Internetbankieren’ om iedereen zo lang mogelijk zelf te kunnen laten bankieren. Deze workshop is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de bank en wordt als pilot aangeboden in Lansingerland.”

Thema-avonden

Naast de workshops en cursussen biedt SeniorWeb tevens enkele thema-avonden aan.

Tablets op woensdagavond 14 februari: Wat hebt u er aan en wat kunt u er mee doen? Hoe werkt de iPad en Android tablet en hoe kan men omgaan met de vele mogelijkheden van dit veelzijdige apparaat. Makkelijk foto’s bekijken, boeken en kranten lezen, internetten, e-mailen etc. Om deel te nemen hoeft men zelf nog niet in het bezit te zijn van een iPad of Android tablet.

Google op woensdagavond 14 maart: Veel meer dan een zoekmachine. Met een Google account beschikt men niet alleen over een gratis e-mail adres, maar heeft men tevens de beschikking over gratis opslag van bestanden en foto’s. Ook Google Agenda en Google Maps komen deze avond aan de orde.

Cloud op woensdagavond 18 april: Wat is dat eigenlijk. Men krijgt uitgelegd wat cloud-diensten zijn en er worden demonstraties gegeven van de verschillende mogelijkheden waaronder OneDrive van Microsoft, iCloud van Apple, Google Drive en Dropbox.”
De avonden worden tevens aangekondigd in De Heraut.

Computercafés

In de maanden januari tot en met juni worden in de drie kernen van Lansingerland tevens voor iedereen gratis toegankelijke computer- en tabletcafés georganiseerd waar vrijwilligers van SeniorWeb present zijn. Elke 2de en 4de donderdag van de maand tussen 13.30 en 15.30 uur in de bibliotheek van Berkel en Rodenrijs, elke 2de donderdag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur in de bibliotheek van Bergschenhoek en elke donderdag van de maand tussen 13.30 en 15.00 uur in De Leeuwerik te Bleiswijk.

Breed aanbod

SeniorWeb biedt een innoverend aanbod; breed en goed. Bovendien in groepjes van maximaal zes tot acht personen. Voor de workshop met de smartphone streeft de organisatie zelfs naar vier of vijf deelnemers. De cursussen worden overdag aangeboden en degenen die op de wachtlijst van vorig jaar stonden worden als eersten benaderd voor de start van het nieuwe seizoen. “De kern van de activiteiten ligt bij het cursusprogramma en de workshops, maar wij zetten ons daarnaast tevens in voor zowel voor- als nazorg in de vorm van de computercafés, zodat iedereen altijd even binnen kan lopen met een vraag of een probleem.”
Het cursusaanbod waaronder cursussen en workshops is ook te vinden op de website van de bibliotheek www.bibliotheekoostland.nl onder aan de pagina bij educatie/computercursussen en met vragen kunt u terecht op het emailadres seniorweblansingerland@gmail.com.

Check Also

SeniorWeb Lansingerland start met nieuw cursusseizoen

Lansingerland - Eind januari gaat SeniorWeb weer van start met het nieuwe cursusseizoen. Om iedereen kennis te laten maken met het brede aanbod wordt op dinsdag 15 januari de gratis toegankelijke informatie- en inschrijfdag gehouden over computer-, smartphone- en tabletcursussen en workshops.

Geef een reactie