zondag 16 december 2018 | week 50
Home » Algemeen » Linda blij verrast met waardevolle cheque

Linda blij verrast met waardevolle cheque

Linda blij verrast met waardevolle cheque

Berkel en Rodenrijs – Het is bij Albert Heijn aan het Westerwater in Berkel Centrum een mooie gewoonte dat er elke maand een andere organisatie of persoon de gelegenheid krijgt de klanten kennis te laten maken met een goed doel en ze te vragen hun statiegeldbonnen in een bus te doen voor dat goede doel. In december stond de ziekte moyamoya centraal.

Trees Borkus-Henskens

Linda Hermes heeft de zeldzame ziekte moyamoya. Zelf vertelde ze erover: “Bij deze ziekte zitten je aders in je hoofd verstopt, waardoor je tia’s of misschien nog erger krijgt. Ik moet nu de rest van mijn leven twee liter per dag drinken en ik moet elke dag een pilletje nemen (bloedverdunner). Maar dat was niet genoeg, dus moest ik twee keer geopereerd worden. Ik heb nu vier bypasses in mijn hoofd. Natuurlijk wil ik dat moyamoya geneest en daarom zamel ik geld in om het te laten genezen. Er is € 118.000 nodig voor onderzoek naar genezing; ontzettend veel geld. Ik kan dat jammer genoeg niet alleen betalen en vraag daarom uw hulp! Ik doe dit, omdat ik wil dat andere kinderen niet geopereerd hoeven te worden.”

Moyamoyablik

De 13-jarige Linda vertelt over haar acties: “Op school hadden we op 21 april vorig jaar een koningsfeest met daarbij een kleedjesmarkt. Iedereen verkocht hun spulletjes die ze kwijt wilden. Ik zat thuis op de bank en wilde ook wat doen. Besloten werd om geld te gaan inzamelen voor de ziekte moyamoya. Ik ging over het schoolplein lopen met de vraag of mensen een donatie wilden schenken. Na een hele middag had ik € 62,10 in mijn speciale moyamoyablik zitten. De dag daarna heb ik naar Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis gebeld en ben ik gelijk een bonnenactie gestart. Een paar maanden later sprak ik assistent supermarktmanager Arthur Roest aan met de vraag of ik mijn actie mocht voortzetten in de Albert Heijn in Berkel Centrum. En met succes, want in de statiegeldbox zat een bedrag van maar liefst € 2404,50 en daar ben ik heel erg blij mee. Ik ben heel erg dankbaar voor alle inzet, hulp en donaties die jullie hebben gedaan!”

Check Also

Welzijn Lansingerland bedankt Plus Koelhuis

Welzijn Lansingerland bedankt Plus Koelhuis Bergschenhoek – Van Plus Koelhuis mocht Welzijn Lansingerland een groot …

Geef een reactie