woensdag 12 december 2018 | week 50
Home » Lezersschrijven » Winter in de polder

Winter in de polder

Met een prachtig vuurwerk kwam er een einde aan 2017, al worden de knallen wel steeds luider. Dan krijgen we al snel in het nieuwe jaar te maken met een westerstorm. In onze wijk is er schade, veelal nokken en dakpannen van huizen die weg waaien en auto’s beschadigen. Ook een boom aan de rand van de wijk is geveld.
Maar vandaag is het weer een rustige dag. En de dagen gaan weer lengen. Wat somber was het en wat viel er veel regen. Zelfs bomen staan soms onder water en het gras is natter dan nat. Schapen blijven buiten in het weiland. Het gras is nog prachtig groen. Met hun dikke schapenvacht hebben ze het niet koud. Wel staan ze er soms wat verloren bij. In de verte loopt een hond in het weiland, samen met zijn baasje. Plotseling is hij niet meer te houden en rent hij verder de polder in. Ah! Er zijn ganzen te vinden verderop en ze schrikken van het geblaf. Onder luid protest vliegen ze op. Vliegen een eindje om verderop weer neer te strijken. Ook zij houden wel van een groen blaadje, zo midden in de winter. En ik, ik geniet van de vogels in de tuin. Wat vetbollen heb ik opgehangen en voor de koolmezen zonnebloempitten en dat is welkom, zo te zien.

Margreet Smit-van der Burg

Check Also

AED omgeving Berkelsezoom

In Lansingerland maakt een aantal inwoners zich hard zoveel mogelijk bewoners in hun omgeving een …

Geef een reactie