donderdag 13 december 2018 | week 50
Home » Sport » Eerste editie van Highland Hockey smaakt naar meer

Eerste editie van Highland Hockey smaakt naar meer

Eerste editie van Highland Hockey smaakt naar meer

Berkel en Rodenrijs – Vier jaar achtereen organiseerde HBR een indoortoernooi; een zaalhockeytoernooi waarvoor de jeugdteams van hockeyverenigingen uit het hele land zich konden inschrijven. Het toernooi groeide en in Oostmeer werden steeds meer, maar ook betere teams ontvangen. Dit jaar werd besloten er een andere invulling aan te geven. Dat resulteerde in de start van Highland Hockey.

Trees Borkus-Henskens

Op het Highland Indoor Tournament streden elke dag zes jongens- en zes meiden tophockey jeugdteams (D- t/m A-leeftijd) voor toernooiwinst ter voorbereiding op de zaalcompetitie en eventueel daarop volgende play-offs en het NK. Ieder team speelde vijf wedstrijden, waarbij de deelnemende teams niet alleen op sterkte maar ook op een mix van districten werden geselecteerd. Na elke wedstrijd volgde een onafhankelijke shoot-out competitie, waarbij de beste keeper en keepster met een prijs werden verrast.
Het toernooi ging op 29 december reeds van start met de B-jeugd, waarvoor teams vanuit het hele land – en ook uit België – naar de Oostmeerhal op sportpark Het Hoge Land kwamen. Daar werden ze welkom geheten door de organisatoren Sonja de Boer, Fieke Uwland en Jordy van der Zwet. Al snel werd duidelijk dat het hier om topteams ging in een zeer snelle zaalsport en enthousiaste ouders op de tribunes die meereisden met hun kinderen en genoten van het spel. Ook de leden van de andere aanwezige teams kwamen kijken naar elkaars wedstrijden als zij zelf even niet hoefden te spelen. Dinsdag 2 juni volgde de D-jeugd en woensdag 3 januari de C. Het toernooi werd donderdag 4 januari afgesloten met een bijzondere gast; het Nederlands Dameselftal speelde een topper tegen Jongens A1 (16 tot 18 jaar) ter voorbereiding op de EK (19-21 januari) en WK (7-11 februari).

Winnaars

In de D-categorie wonnen HDM MD1 (Den Haag) en Deventer JD1. Bij de C-tjes Kampong JC1 (Utrecht) en Huizen MC1. Op de B-dag ging de winst naar Cartouche JB1 (Leidschendam) en Leonidas MB1 (Rotterdam). Op de A-dag won Pinoke MA1 (Amsterdam). Het Nederlands Dames elftal – regerend Europees en Wereldkampioen – pakte in de jongens A poule de beker als winnaar na een gave en spannende wedstrijd. Hierin werd nog eens duidelijk dat veld- en zaalhockey twee totaal verschillende teams en ook sporten zijn met eigen spelregels. Elke dag werd ook de beste speler en speelster van de dag gekozen door coaches en leiders.
Het is de bedoeling dat het toernooi een jaarlijks terugkerend sportfestijn gaat worden. Gezien het enthousiasme en de tevredenheid over de organisatie van zowel de spelers als de begeleiders en de organisatoren zal dat zeker gaan lukken.

Check Also

Running2B loopt Rotterdamse Bruggenloop

Running2B loopt Rotterdamse Bruggenloop Bergschenhoek – Afgelopen weekend liepen Running2B hardlopers mooie tijden tijdens de …

Geef een reactie