donderdag 13 december 2018 | week 50
Home » Sport » Nieuwjaarsduik 2018 trekt ruim 250 duikers

Nieuwjaarsduik 2018 trekt ruim 250 duikers

Nieuwjaarsduik 2018 trekt ruim 250 duikers

Lansingerland – De jaarlijkse Nieuwjaarsduik, ditmaal op vrijdagavond 5 januari georganiseerd in zwembad De Windas, werd een nat en groot succes. Met meer dan 250 belangstellenden werd het een niet snel te vergeten start van het nieuwe jaar.

Trees Borkus-Henskens

Rond de klok van half acht konden de eerste zwemmers naar binnen, gevolgd door een lange rij. Niet alleen jeugd die de eerste duik van het nieuwe jaar wilde meemaken, maar tevens veel volwassenen die er eveneens de pret van inzagen. Een grote groep van Scouting Berkel had zich vooraf reeds aangemeld en kwam met ruim zeventig leden deelnemen aan de Nieuwjaarsduik.
Toen alle deelnemers binnen waren werd hen gevraagd naar de rand van het grote bad te komen waar vervolgens werd afgeteld van vijf naar nul, waarna iedereen het water in dook of sprong. Vervolgens waaierde het zwempubliek weer uit over de overige binnenbaden die eveneens allemaal gebruikt konden worden. Er was de hele avond muziek met een gezellige dj, maar ook kon er gesmuld worden van (gratis verkrijgbare) erwtensoep of warme chocolademelk. In de kantine was het overigens ook heel erg druk; met wachtende ouders die de voorkeur gaven aan een kop koffie of een ander drankje, maar zich al kijkend naar het zwemfeest in de baden nu misschien voor hebben genomen ook volgend jaar zelf al zwemmend en pret hebbend van de partij te zijn.

Check Also

Voetbal (VR)

Berkel en Rodenrijs – Een topper in de hoofdklasse A in Groningen voor een plek …

Geef een reactie