zondag 16 december 2018 | week 50
Home » Commentaar » De beste wensen

De beste wensen

De beste wensen

‘De beste wensen’, de gebruikelijke en in allerlei varianten rondgaande wens als zich weer een nieuw jaar aankondigt, leek ook ditmaal weer veelvuldig gebruikt. We gaan met elkaar 2018 in en gelukkig weet niemand wat hem precies te wachten staat. Het is een wens, vergelijkbaar met een loterij; je hebt winnaars en verliezers, alleen kun je zelf helaas niet de keuze maken of je aan die loterij deel wilt nemen.
Sommige dingen heb je echter wel in de hand: proberen te stoppen met een verslaving, afvallen als dat nodig lijkt, een beetje vriendelijker zijn, wat positiever denken, eindelijk die kast eens opruimen of iemand opzoeken waar je al lang niet bent geweest en waarvan je weet dat die een bezoekje waardeert.
Een wens – mede namens de buren en de gemeente- was een opgeruimde straat na het massaal afsteken van het vuurwerk en die is op opvallend veel plekken in vervulling gegaan.
Ik wens iedereen toe dat ze het naar hun zin hebben in hetgeen ze doen (of kunnen laten als dat beter is), dat de voornemens niet aan het einde van de maand al weer zijn ‘opgedroogd’ en dat ze sportief en gezond 2018 doorkomen. Maar ik realiseer me ook; het blijft een loterij waarin slechts enkelen de hoofdprijs zien binnen komen. De rest moet het met wat minder doen!

Trees Borkus-Henskens

Check Also

Huis van de Samenleving

Huis van de Samenleving Rabobank Bergschenhoek maakte bekend dat het verhuist naar de centrale hal …

Geef een reactie