maandag 10 december 2018 | week 50
Home » Algemeen » Wie loopt er mee voor Lyme?

Wie loopt er mee voor Lyme?

Wie loopt er mee voor Lyme?

Berkel en Rodenrijs – Amber Halkes is op zoek; naar mensen die in haar team willen meelopen tijdens de Lopen voor Lyme Dag die dit jaar wordt georganiseerd op zaterdag 14 april. De Berkelse (19) kreeg in oktober 2013 te horen dat ze de chronische ziekte van Lyme heeft en inmiddels onderging ze al heel wat behandelingen. Nog steeds wordt een klein deel daarvan vergoed; de rest moet ze allemaal zelf betalen, dus ook de medicijnen.

Trees Borkus-Henskens

“Wij zoeken voor ons Team Amber wandelaars of hardlopers die zelf sponsors zoeken voor de Lopen Voor Lyme dag op 14 april. De afstand maakt niet uit. Een rondje is 2,35 km, maar de deelnemers willen en mogen wel moe worden. Als lymepatiënt ben je al moe als je ’s ochtends je ogen open doet. Gelukkig kan ik eindelijk weer in een goede week vier uur per week naar school, dus met een beetje geluk kan ik dit jaar examen doen in de laatste drie vakken, zodat ik mijn Havodiploma dan op zak heb. Maar het vervelende aan Lyme is dat je je leven niet ver vooruit kunt plannen.”

Documentaire

Onlangs werd Amber gevraagd of ze mee wilde werken aan een documentaire die leerlingen van het Grafisch Lyceum maakten over de zichtbare en onzichtbare ziekte. “De presentatie is op school, maar er wordt ook geprobeerd de film te tonen op tv en andere plekken. In de film wordt uitgelegd wat Lyme is en de kijker kan zien waar je als patiënt allemaal tegenaan loopt, want de medische wereld in ons land heeft er nog steeds moeite mee de ziekte zowel te er- als te herkennen.”
In de achterliggende jaren zijn er al verschillende acties gevoerd waarmee de behandelingen – onder andere ozontherapie, meer dan veertig keer een antibiotica infuus en alle medicijnen – konden worden betaald. Maar de bodem van de sponsorpot is in zicht en daarom roept Amber belangstellenden op haar weer te helpen; onder andere door mee te lopen in Team Amber.
Meer informatie is te vinden op www.lopenvoorlyme.nl “Ook donaties zijn van harte welkom op rekeningnummer NL 20 TRIO 2024 57 95 07. Meer informatie Facebook pagina: Amber strijdt tegen Lyme of telefoonnummer 06-51192322. We mochten bij verschillende winkels in Lansingerland al een bus neerzetten en ook daar zijn we heel blij mee.”

Check Also

Opera Familia blijkt schot in de roos

Bleiswijk - Het was woensdag 28 november ouderwets gezellig in de Leeuwerik. Regelmatig is er van alles te doen en deze middag had de Stichting Welzijn Lansingerland 'Opera Familia' uitgenodigd en dat was een schot in de roos.

Geef een reactie