woensdag 12 december 2018 | week 50
Home » Nieuws » Kerstmarkt Oudelandse Hof brengt bewoners en familie dicht bij elkaar

Kerstmarkt Oudelandse Hof brengt bewoners en familie dicht bij elkaar

Kerstmarkt Oudelandse Hof brengt bewoners en familie dicht bij elkaar

Berkel en Rodenrijs – Inmiddels is het traditie geworden: een mooi opgezette kerstmarkt in zorgcentrum De Oudelandse Hof. Woensdag 20 december druppelden de bezoekers en uiteraard de bewoners de centrale hal binnen. Er stonden weer vele kramen opgesteld met leuke kerstartikelen en aan een zoetigheid tussendoor was ook gedacht. Uiteraard ontbraken de kerstdorpjes en kerstbomen niet op deze gezellige markt.

John Hofman

Men had weer veel aandacht geschonken aan de entourage, kleding uit de Dickens periode en natuurlijk kerstmuziek, vertolkt door een samengesteld koortje. Van lieverlee brachten vrijwilligers een aantal bewoners, met of zonder rolstoel, naar de kerstmarkt om te genieten van alles wat ze zagen. Ze kregen allemaal de kans om een heerlijke stroopwafel, vers gebakken, bij de stroopwafelkraam, af te halen of zoals sommige wel aandurfden: een grote suikerspin. Ondertussen liep de Kerstman rond met een schaal vol chocolaatjes en konden bezoekers, meest familieleden en kennissen van de bewoners, lekker mee smullen. Er waren weer volop leuke kerstartikelen te koop tegen redelijke prijzen. Zowel vrijwilligers als personeel hadden zich gestoken in Dickens kleding en dat was best warm! Maar ze hielden het de hele middag vol. Een goochelaar ‘uit de oude tijd’ vermaakte het publiek met allerlei trucjes, waarbij je je toch altijd ‘voor de gek gehouden’ voelt. Dat was uiteraard ook de bedoeling. Het restaurant kreeg ook veel gasten binnen, want de soep en andere lekkernijen waren weer, zoals altijd uit de kunst en het was even een rustpunt om daarna weer terug te keren naar de kerstmarkt. Volledig geslaagd mogen we wel zeggen.

Check Also

TOGB maakt van SVV een legpuzzel

Berkel en Rodenrijs - Is het de kracht van TOGB zelf of de onkunde van de tegenstanders in de tweede klasse D. Eigenlijk is het antwoord snel gevonden. Als je na tien competitiewedstrijden als ongeslagen koploper door het leven gaat is het niet alleen geluk of onkunde bij andere ploegen. De 4-0 overwinning op het bezoekende SVV sprak andermaal boekdelen over de dadendrang van de Berkelse formatie. Dit mede ingegeven door het feit, dat de uitslag veel groter had kunnen zijn.

Geef een reactie