donderdag 21 juni 2018 | week 25
Home » Nieuws » Kerstmarkt Oudelandse Hof brengt bewoners en familie dicht bij elkaar

Kerstmarkt Oudelandse Hof brengt bewoners en familie dicht bij elkaar

Kerstmarkt Oudelandse Hof brengt bewoners en familie dicht bij elkaar

Berkel en Rodenrijs – Inmiddels is het traditie geworden: een mooi opgezette kerstmarkt in zorgcentrum De Oudelandse Hof. Woensdag 20 december druppelden de bezoekers en uiteraard de bewoners de centrale hal binnen. Er stonden weer vele kramen opgesteld met leuke kerstartikelen en aan een zoetigheid tussendoor was ook gedacht. Uiteraard ontbraken de kerstdorpjes en kerstbomen niet op deze gezellige markt.

John Hofman

Men had weer veel aandacht geschonken aan de entourage, kleding uit de Dickens periode en natuurlijk kerstmuziek, vertolkt door een samengesteld koortje. Van lieverlee brachten vrijwilligers een aantal bewoners, met of zonder rolstoel, naar de kerstmarkt om te genieten van alles wat ze zagen. Ze kregen allemaal de kans om een heerlijke stroopwafel, vers gebakken, bij de stroopwafelkraam, af te halen of zoals sommige wel aandurfden: een grote suikerspin. Ondertussen liep de Kerstman rond met een schaal vol chocolaatjes en konden bezoekers, meest familieleden en kennissen van de bewoners, lekker mee smullen. Er waren weer volop leuke kerstartikelen te koop tegen redelijke prijzen. Zowel vrijwilligers als personeel hadden zich gestoken in Dickens kleding en dat was best warm! Maar ze hielden het de hele middag vol. Een goochelaar ‘uit de oude tijd’ vermaakte het publiek met allerlei trucjes, waarbij je je toch altijd ‘voor de gek gehouden’ voelt. Dat was uiteraard ook de bedoeling. Het restaurant kreeg ook veel gasten binnen, want de soep en andere lekkernijen waren weer, zoals altijd uit de kunst en het was even een rustpunt om daarna weer terug te keren naar de kerstmarkt. Volledig geslaagd mogen we wel zeggen.

Check Also

Coalitieakkoord Groeien – Versterken – Koesteren

Lansingerland - Op maandag 11 juni jl. werd het coalitieakkoord dat ten grondslag ligt aan een college van Leefbaar 3B, VVD, CDA en ChristenUnie gepresenteerd. Het raamwerk dat geschreven werd door de onderhandelaars van Leefbaar 3B en VVD werd ‘verrijkt’ door de fracties die aanschoven, maar ook enkele suggesties van de oppositiepartijen die buiten de boot vielen werden verwerkt. We bestudeerden nauwgezet de verschillen tussen beide documenten en geven een opsomming van de toegevoegde beleidspunten.