zondag 16 december 2018 | week 50
Home » Commentaar » Houden we het heel?

Houden we het heel?

Nog een paar dagen en dan luiden we het nieuwe jaar in met oliebollen, vuurwerk en champagne.
Gezellige momenten met familie en vrienden, thuis of waar dan ook.
Helaas verloopt de jaarwisseling niet voor iedereen fantastisch. Het afsteken van (illegaal) vuurwerk en drankmisbruik zorgen ervoor dat er schade ontstaat. Niet alleen aan de spullen van (meestal) een ander, maar ook aan lijf en leden.
Hoeveel hulpverleners zijn er dit jaar weer nodig om puin te ruimen? Politie, brandweer, gemeentewerkers, ambulance- en ziekenhuispersoneel, ze staan straks allemaal paraat om ons bij te staan als we (medische) hulp nodig hebben. Als er brand uitbreekt of er sprake is van een ongeval. Het kan ons allemaal overkomen, maar er zijn ook mensen die maar één doel voor ogen hebben: de boel verstieren. Die ervoor zorgen dat we op Nieuwjaarsdag de rekening weer kunnen opmaken. Wie draait er voor de kosten op?
Er wordt alles aan gedaan om kinderen die nu op de basisschool zitten bewust te maken van de gevaren van (illegaal) vuurwerk. Als hun ouders echter tijdens de jaarwisseling de beest uithangen dan kan je er bijna zeker van zijn dat nieuwe vandaaltjes alweer klaar staan.
Gelukkig zorgen de meeste mensen ervoor dat de viering van oud & nieuw op verantwoorde en gezellige wijze verloopt.
Vanaf deze plaats wens ik u en jullie en in het bijzonder alle hulpverleners een goede en veilige jaarwisseling!

Annette Docter

Check Also

Huis van de Samenleving

Huis van de Samenleving Rabobank Bergschenhoek maakte bekend dat het verhuist naar de centrale hal …

Geef een reactie