woensdag 17 januari 2018 | week 03
Home » Nieuws » Al schaatsend voor elkaar gevallen

Al schaatsend voor elkaar gevallen

Al schaatsend voor elkaar gevallen

Berkel en Rodenrijs – Janny Kalis-Klein (82) en Piet Kalis (85) zagen beiden het levenslicht in Dordrecht. Tijdens het schaatsen op het ijs leerden ze elkaar wat beter kennen. Ze kregen verkering en de bruid weet nog: “Ik vond het een knappe jongen!” en de bruidegom lacht: “Een hele leuke meid!”

Trees Borkus-Henskens

Zestig jaar geleden gaven ze elkaar op 19 december het jawoord, waarna ze in Rotterdam gingen inwonen bij de moeder van Janny. Na een eigen woning in Hoogvliet en vervolgens Schiebroek ging het paar, dat inmiddels een dochter en twee zonen rijker was, op zoek naar een ruimere woning die gevonden werd in Bleiswijk.

Thuis

Piet werkte als elektrotechnicus bij het GEB in Rotterdam. In Bleiswijk zullen veel mensen hem nog kennen als voorzitter van de woninbouwvereniging VeVoVeVo en bovendien was hij een fervent marathonloper; hij liep maar liefst twaalf maal de Rotterdam marathon. Janny had het als administratief medewerkster naar haar zin op kantoor. Ze werkte onder andere twaalf jaar op personeelszaken bij De Rustenburg.
Na de pensionering van het paar verhuisden ze naar de Veluwe waar ze het 12 jaar goed naar hun zin hadden. Jan maakte een gedichtenbundel en schilderde graag, terwijl Janny een zwak heeft voor zowel lezen als de computer. Lansingerland ging echter weer ‘kriebelen’ en dus werd besloten terug te verhuizen. Ze vonden een leuk appartement in Berkel en Rodenrijs en hebben het daar weer prima naar hun zin.
De kinderen zijn inmiddels uitgevlogen. De zonen naar respectievelijk Berlijn en Seattle (waar ook de beide kleinzonen wonen) en de dochter naar Amsterdam. Met elkaar werd het feest in huiselijke kring gevierd, waarbij ook de burgemeester een bezoek bracht aan het paar. Hij verraste bruid en bruidegom namens de gemeente met een ingelijste kopie van hun trouwakte en een fleurig boeket.

Check Also

Bijzonder Driekoningen concert met Young Voices en Rotterdams Barok Ensemble

Lansingerland - Vrijdag 5 januari genoot een groot aantal belangstellenden van het Driekoningen concert van Young Voices, dat in samenwerking met het Rotterdams Barok Ensemble en meerdere solisten in de hervormde dorpskerk van Bleiswijk werd gehouden.