maandag 10 december 2018 | week 50
Home » Nieuws » Ontmoetingscentrum vervult een steeds belangrijkere functie

Ontmoetingscentrum vervult een steeds belangrijkere functie

Eerste kerstdiner in Wel-Kom! groot succes

Ontmoetingscentrum vervult een steeds belangrijkere functie

Berkel en Rodenrijs – Veel oudere inwoners van Lansingerland kennen inmiddels wel ontmoetingscentra als De Leeuwerik in Bleiswijk en Ontmoet! in Bergschenhoek, maar kent u ook al ontmoetingscentrum Wel-Kom! aan de Ds. van Koetsveldstraat 3 in Berkel en Rodenrijs? Dinsdag 19 december werd daar het eerste kerstdiner gehouden en de belangstelling hiervoor was zo groot, dat een tweede avond werd ingelast. Inmiddels geworden tot een bruisend activiteiten- en ontmoetingscentrum kunnen we volmondig zeggen: u bent van harte welkom in Wel-Kom!.

John Hofman

Iedere week is er wel iets te doen in Wel-Kom! en met name voor alleenstaande inwoners die toch vaak te maken hebben met eenzaamheid en/of weinig contact, is het een uitkomst. Het kerstdiner was bij uitstek een gelegenheid elkaar nog beter te leren kennen of elkaar eens op een andere manier te ontmoeten.
Ook in Wel-Kom! werd het voortreffelijke diner bereid door 3B-Diner, het bedrijf dat maaltijden thuis bezorgd. Het was tevens medesponsor van het kerstdiner. Samen met de Stichting Welzijn Lansingerland heeft men de ouderen een paar mooie en vooral gezellige avonden bezorgd. Vrijwilligers serveerden het lekkere eten op tafel. Zij zijn het ook die wekelijks in de weer zijn voor de gasten van Wel-Kom! en dat mag best eens apart worden vermeld! Zonder hen kunnen de ontmoetingscentra niet goed functioneren. Het bleek, dat de maand december vol activiteiten staat en stond, zoals een bingo en op vrijdag 29 december een gezellige middag met oliebollen. Iedere laatste zondag van de maand is er een inloopmiddag en daarbij is iedereen welkom. Mensen moeten vaak even over de drempel worden geholpen om te gaan, maar eenmaal binnen zien de meeste bezoekers dat dit een regelmatig ‘uitje’ kan worden en men even uit de ‘sleur’ van thuis weg is. Neem zo mogelijk een vriend(in) of buurvrouw/buurman mee, dan kan het er alleen maar gezelliger op worden.
Informatie over de openingstijden en activiteiten is te vinden op de website www.welzijnlansingerland.nl of bel (tijdens kantooruren) 010 – 5225545.

Check Also

Koningin Máxima en presidente van Singapore brengen bezoek aan Bleiswijk

Bleiswijk - Eerder was al bekend dat koningin Máxima graag eens een bezoek aan Wageningen University ##+## Research in Bleiswijk wilde brengen en die gelegenheid deed zich donderdag 22 november voor. Samen met de presidente van Singapore mevrouw Halimah Yacob en haar echtgenoot, die een bezoek brachten aan Nederland, werd de koningin gastvrij ontvangen door Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Wageningen University ##+## Research, en de medewerkers aan de Violierenweg.

Geef een reactie