maandag 10 december 2018 | week 50
Home » Politieberichten » Nieuwjaar

Nieuwjaar

Met ingaan van Nieuwjaar kijken we vooruit en we hopen op het beste voor ons allen. Er zullen dagen zijn waarop de zon schijnt dan ben je gelukkig, het leven kan niet kapot. Maar er zullen ook dagen komen, waarop de donkere wolken langs trekken. Dan voel je je verdrietig en alleen. Die dagen horen bij elkaar. Vandaar dat we bijvoorbeeld aan mensen die gaan trouwen, vragen om elkaar trouw te beloven in goede én minder goede dagen.
Naar 2018 nemen we niet alleen de goede dingen mee, ook de vervelende herinneringen horen in onze levenskoffer thuis. We moeten ze alleen niet weg praten, maar ze een plaats geven. Zo bracht 2017 naast blijde ogenblikken ons ook veel verdriet. Een lach en een traan liggen zo dicht bij elkaar. Ook 2017 was een jaar van afscheid nemen en van nieuwe contacten, van vrede sluiten en opnieuw ruzie maken. Er zijn er die in 2017 ziek zijn geworden naar de geest: angstig en neurotisch, krampachtig in de weer om nochtans het leven te delen met wie ze ontmoeten. God kijkt hen aan. Hij kent hen bij name en Hij zegent hen.
Zo laten we weer een jaar achter ons met zijn vele dagen, zijn werk en zorg, zijn teleurstelling en vervulling, zijn gemiste kansen en goede dingen. Je denkt aan mensen die je hebt ontmoet, maar ook aan de contacten die zijn verbroken. Momenten van hoop en vertrouwen, maar ook momenten waarop je het opgaf, omdat je het niet meer zag zitten. En niet alleen lief en leed in je gezin, onze leefgroep, onze vrienden en vriendinnen.
Met Nieuwjaar viert de wereld feest. We willen in 2018 weer opnieuw beginnen. We willen elkaar een goed en zalig Nieuwjaar toewensen.
Maar ook in 2018 zullen we op moeten komen voor elkaars onvermogen en fouten. Het nieuwe jaar hoeft geen verschrikking te zijn, als er ook in het nieuwe jaar mensen zullen zijn die je recht in de ogen kijken, mensen die van je houden, ook al zeggen we dat niet altijd tegen elkaar. En wat je naast je herinneringen aan 2018 ook mag meenemen is vergeving. Ruim daar maar een grote plaats voor in. Want alleen vergeving is in staat mensen bij elkaar te krijgen en bij elkaar te houden. Alleen vergeving zorgt voor een ‘opgeruimd’ bestaan.
Wat kan ik u tenslotte voor het Nieuwjaar allemaal toewensen? Dat het goed gaat met ons allemaal! Wij zijn allemaal mensen! Dat is niet niks, geen engelen, geen goden, maar mensen. Mensen met boeiende kansen.
Kies ook het komend jaar voor het leven.
Ik wens u allemaal zo’n gezegend, dus zalig Nieuwjaar! Wij behoren nu aan 2018, maar 2018 behoort alleen aan God.

Stefan Bladowski-pastor

Check Also

Inbraak in woning

Bleiswijk – In een woning aan De Horsten is in de nacht van 25 en …

Geef een reactie