zaterdag 23 februari 2019 | week 08
Home » fbpost » Schitterend concert met De Kast en Iris Kroes

Schitterend concert met De Kast en Iris Kroes

Schitterend concert met De Kast en Iris Kroes

Berkel en Rodenrijs – Hoe kun je als Stichting Vrienden van de Dorpskerk kerstconcerten, zoals die eerdere jaren al perfect werden georganiseerd, overtreffen? Dan haal je gewoon de ‘jongens’ van de band De Kast uit Friesland naar Berkel en Rodenrijs, met als charmante gastsoliste harpiste/zangeres Iris Kroes. Het werd daardoor maandag 18 december een voortreffelijke avond met weer eens heel andere muzikanten!

John Hofman

Waar er nog een stoel kon staan, werd deze neergezet om alle bezoekers een plaats te kunnen geven. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt: vanaf zeven uur stond er al een lange rij mensen om binnen gelaten te worden. Ze kwamen niet voor niets. Zangeres/harpiste Iris Kroes beet het spits af met een lied a capella om daarna vaardig de harp te bespelen. Een prachtig instrument, dat in de Dorpskerk helemaal tot zijn recht kwam. Je kon een speld horen vallen toen ze Stille Nacht zong, maar ze verraste de aanwezigen door er nog een paar mooie liedjes aan vast te knopen, waarna ze De Kast naar het podium riep. Deze band heeft nog niets onder gedaan in haar succes van jaren geleden met onder meer het bekende Un Nije Dei. Dit prachtige lied bewaarden ze echter tot het einde van het concert.
Het programma deze avond bestond uit echt kerstklassiekers, vaak in de Friese taal gezongen en heel verrassend was bijvoorbeeld ook het Imagine van John Lennon, terwijl, tot groot genoegen van het publiek Iris een aantal nummers meezong met zanger Syb van der Ploeg en zijn band, waaronder het zo gevoelige Halleluja. Er kwamen tijdens dit concert nog veel meer bekende songs voorbij en dat sprak mensen aan. De band bestaat dan wel bijna 27 jaar, De Kast klinkt verfrissend, heel gevarieerd en ze weten het publiek in te pakken met nieuwe liedjes en nieuwe teksten. De Kast heeft zonder meer een echt kerstconcert neergezet!
Een uitstekende keuze van Stichting Vrienden van de Dorpskerk en opnieuw mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsors. Zonder hen is een concert als dit niet mogelijk. Uiteraard kwamen De Kast en Iris nog met een toegift, want je kon zien dat ze het allemaal erg naar hun zin hadden deze avond. Artiestenbureau Pevents uit Moordrecht zal zeker weer worden ingeschakeld bij een volgend Familie Kerstconcert, want ze doet het uitstekend en heeft weer kans gezien om een aantal puike muzikanten naar Berkel en Rodenrijs te halen!

Afterparty

Traditiegetrouw was er na afloop weer het echte genieten van glühwein en chocolademelk, geschonken van achter de verlichte kraampjes. Duidelijk was, dat iedereen het weer een prachtige avond had gevonden en nu al weer kijkt men uit naar wat de Stichting Vrienden van de Dorpskerk volgend jaar in petto heeft.

Check Also

Nieuwe lichting schuldhulpmaatjes gecertificeerd

Lansingerland - Vijf nieuwe schuldhulpmaatjes ontvingen woensdag 30 januari uit handen van de voorzitter van SchuldHulpMaatje Lansingerland, Leo van der Wielen, hun certificaat en kunnen nu aan de slag in Lansingerland. Zij volgden in de afgelopen periode een driedaagse cursus om als schuldhulpmaatje aan de slag te kunnen.

Geef een reactie