zondag 20 januari 2019 | week 03
Home » Advertorial » Wim Hofman Auto’s B.V. viert 40-jarig bestaan langs De Rotte
Bergschenhoek - Een bedrijf met een geschiedenis; dat is Wim Hofman Auto’s langs de Rotte zeker. Wim Hofman zelf is een kind van de Rotte, geboren naast De Lindehoeve en naar school geweest in ’t Schooltje aan de Rottekade. Op jonge leeftijd wist hij echter al dat school niets voor hem was; hij wilde werken en dat zat er al vroeg in.

Wim Hofman Auto’s B.V. viert 40-jarig bestaan langs De Rotte

Wim Hofman Auto’s B.V. viert 40-jarig bestaan langs De Rotte

Bergschenhoek – Een bedrijf met een geschiedenis; dat is Wim Hofman Auto’s langs de Rotte zeker. Wim Hofman zelf is een kind van de Rotte, geboren naast De Lindehoeve en naar school geweest in ’t Schooltje aan de Rottekade. Op jonge leeftijd wist hij echter al dat school niets voor hem was; hij wilde werken en dat zat er al vroeg in.

Trees Borkus-Henskens

Zo gauw hij even kon zat hij bij Paul Roos die een autoplaatwerkerij langs de Rottekade had. Toen van huis uit werd besloten dat hij na de lagere school verder moest op een school in Schiebroek vond hij dat eigenlijk niet zo nodig. Met als resultaat dat Wim op zijn 15de de meester een hand gaf en aan de slag ging bij Roos. Daar leerde hij de fijne kneepjes van het vak; door ogen en oren open te houden en hard te werken.

Eigenaar

Paul Roos besloot in de zeventiger jaren te beginnen met een patatzaak in Rotterdam. In 1977 verhuisde hij naar Spanje om in de krokettenhandel verder te gaan. Wim bleef in de garage werken en dat beviel hem goed. In 1984 kon hij het oude pand verruilen voor een loods van Stef van Lochem die hij kon huren. Hij stak er zijn laatste geld in, maar haalde ook zijn vakdiploma en Middenstandsdiploma. Wim toonde lef. De zaken gingen goed, hij repareerde ook de auto van de (toenmalig) kroonprins Willem-Alexander en op zijn terrein kwamen twee Mig straaljagers te liggen. Ab Gelton kwam bij hem werken; die is al ruim 33 jaar zijn rechterhand. Na vijf jaar kon Wim de loodsen kopen. Het bedrijf groeide en veel klanten wisten en weten de weg naar De Rotte te vinden. Er kwam tevens een entree aan de Bergse Bosdreef.
Terugkijkend weet Wim: “De verschillen tussen het werk vroeger en nu zijn duidelijk. Vroeger was alles vrijblijvender en werkte ik alleen; ik had met niemand wat te maken en kon lekker doorwerken zoals en zolang ik wilde. Nu zijn er medewerkers, financiële en andere verplichtingen waaraan je moet voldoen en zelf onder de motorkap kruipen doe ik niet zo veel meer.”

Showroom, garage en spuiterij

Aan de Rotte staat inmiddels een goed geoutilleerd en modern bedrijf met alle mogelijkheden onder dak. Een grote showroom, een up to date spuiterij en een garage die alle merken aan kan. Daarnaast presenteert Hofman tevens verschillende soorten van leasen, autoverhuur, service en onderhoud, mogelijkheden voor financiering en bovendien is er een samenwerking met drie andere bedrijven: Spiering & Pluym Rotterdam, Spiering & Pluym Delfgauw en Goosen & Polderman Rotterdam.
“Een paaltje dat u over het hoofd zag, een glijpartij op een gladde weg, een steentje tegen uw voorruit. Bovendien bestaat er ook een grote kans dat u door een ander wordt aangereden. Autoschade is nooit leuk, maar zelfs in zo’n geval kunt u terugvallen op onze uitstekende schadeservice. In ons ultramoderne Focwa schadeherstelbedrijf Autoschade Bergschenhoek staan de medewerkers klaar om uw auto zo efficiënt mogelijk en volgens de richtlijnen van de fabrikant te herstellen. Daarbij gebruiken wij uitsluitend originele onderdelen. Alleen op deze manier bent u verzekerd dat de kwaliteit en waarde van uw auto én de fabrieksgarantie op de carrosserie behouden blijft. Maar het is ook leuk eens op onze site te kijken en te zien welke auto’s wij kunnen aanbieden; misschien bent u aan een vervanger toe?”

Wim Hofman Auto’s B.V. is gevestigd aan de Rottebandreef 38 te Bergschenhoek. Tel. 010-5219482 en website www.autohofman.nl.

Check Also

PLUS Koelhuis in finaleronde PLUS Awards

Bergschenhoek - PLUS Koelhuis is weer een stap dichter bij de titel ‘Beste PLUS van Nederland’. Samen met negen andere supermarkten is de supermarkt in hartje Bergschenhoek door naar de finaleronde van de PLUS Awards 2018-2019.

Geef een reactie