woensdag 19 december 2018 | week 51
Home » Lezersschrijven » Wat kost een flut bekeuring

Wat kost een flut bekeuring

Eind februari werd ik net als meerdere inwoners van Berkel en Rodenrijs getrakteerd op een parkeerboete op mijn auto. Diverse gedupeerden maakten net als ik bezwaar tegen deze parkeerboete. Voor enkelen pakte dit goed uit en werden de boetes geseponeerd.
Op een brief naar de bureauchef van Berkel en Rodenrijs werd niet eens gereageerd (zeer kwalijk), dus zat er voor mij niets anders op dan bezwaar te maken bij het CJIB.
Tot twee maal toe werd dit bezwaar afgewezen en moest ik om verder te procederen € 99,00 overmaken naar het CJIB. Vervolgens heb ik weer bezwaar gemaakt om aan te geven dat ik mijn voor deze overtreding wenste te verantwoorden bij de kantonrechter. Nadat ik een aantal malen zowel schriftelijk als telefonisch contact had gezocht, kreeg ik eindelijk een uitnodiging om in november voor de kantonrechter te verschijnen.
Daar zaten pontificaal in de rechtszaal, een kantonrechter, een griffier, een officier van justitie en deurwaarder (kosten???).
Uiteindelijk werd door de kantonrechter € 60,00 van de boete afgedaan en moet ik nu tot januari wachten tot dit wordt terugbetaald.
Even resumerend: als de hoofdagent even had nagedacht voordat zij deze onzinnige bekeuring had uitgeschreven dan had dit de gemeenschap veel geld gescheeld. Het was ’s avonds om 21.56 uur op een plaats waar de auto niemand in de weg stond en dit hier al jaren werd gedoogd.
Ik ga ervan uit dat de hele afhandeling van deze zaak tussen de € 800,00 en € 1000,00 heeft gekost om bij mij € 30,00 te innen.
Dus beste hoofdagent denk voortaan eerst na voordat je dit soort bekeuringen uitschrijft. Er zijn belangrijkere zaken te doen. (Dit is het advies van een gepensioneerd politieman).

Dirk Uittenbogaard

Check Also

Coopertest

In de afgelopen Heraut meldt de heer Visser het min of meer wegens de grote …

Geef een reactie