woensdag 19 december 2018 | week 51
Home » Commentaar » Sneeuw

Sneeuw

Even hebben we met zijn allen mogen genieten van een dik pak sneeuw. Het levert naast een hoop ellende op de weg ook mooie taferelen op. Veel Lansingerlanders gingen afgelopen zondag naar buiten met kinderen en sleetjes, met dikke sjaals om en handschoenen aan. Wandelaars met skibroeken en bergschoenen. Het Annie M.G. Schmidtpark, normaal een plek voor sporters, hondenbezitters en skateparkbezoekers, was een en al gezelligheid en drukte. Sommige mensen vonden de timing van de weergoden minder leuk, waarom nu en niet over een paar weken?
Een witte kerst ligt ver weg in ieders geheugen, maar wie weet wat er nog in het verschiet ligt? Toeval kun je niet beïnvloeden, maar wat je toevalt wel. Dus werd er afgelopen maandag door veel mensen thuisgewerkt. Mopperen heeft geen zin, aanpassen wel. En denken aan een ander. Boodschappen doen voor iemand die de deur niet uit kan, of het straatje vegen van je bejaarde moeder.
Vier jonge scholieren hebben iets leuks bedacht. Zij maken zelf kerstkaarten en verkopen ze per pakje. Voor elk verkocht pakje gaat een handgeschreven kaart naar een eenzame oudere in Lansingerland. Mooie actie waarover in deze krant een stukje staat met meer informatie. Het zijn deze kleine dingen die het doen, die even een gouden randje leggen om een moment in iemands leven.

Annelies Moerel

Check Also

Huis van de Samenleving

Huis van de Samenleving Rabobank Bergschenhoek maakte bekend dat het verhuist naar de centrale hal …

Geef een reactie